Najnovije vesti

NEMA VIŠE LIČNOG PREUZIMANJA ZAPISNIKA O UVIĐAJU KOD SAOBRAĆAJKI: Dokument će direktno biti slat osiguravačima, vozači neće plaćati ni taksu
Foto: Profimedia

pogodnost

NEMA VIŠE LIČNOG PREUZIMANJA ZAPISNIKA O UVIĐAJU KOD SAOBRAĆAJKI: Dokument će direktno biti slat osiguravačima, vozači neće plaćati ni taksu

Društvo

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će od ponedeljka, 10. septembra početi sa radom sistem za digitalno prosleđivanje zapisnika o uviđaju saobraćajnih nezgoda i prateće dokumentacije Udruženju osiguravača Srbije, koji će omogućiti građanima da brže i efikasnije ostvare svoja prava.

 

"Zapisnik o uviđaju, koji sačine, saobraćajni policajci ubuduće će slati direktno na server Udruženja osiguravača Srbije, tako da građani više neće morati da dolaze u policiju da lično uzimaju zapisnik, niti će više plaćati taksu za izdavanje njegove papirne verzije", kazao je danas Stefanović, a prenelo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

 

Stefanović, koji je prisustvovao prezentaciji rada tog sistema u Saobraćajnoj policijskoj ispostavi "Zapad" u Novom Sadu, kazao je da će zahvaljujući tom sistemu osiguravajuće kuće građanima moći da u najkraćem mogućem roku isplate odštetu.

 

Ministar je istakao da se ova procedura digitalne razmene dokumenata odnosi isključivo na saobraćajne nezgode u kojima je nastala samo materijalna šteta, a za koje je policija vršila uviđaj.

 

"Uvođenjem ovog sistema, Ministarstvo unutrašnjih poslova je nastavilo da digitalizuje svoje usluge za vozače, kao što smo to već uradili i sa produžavanjem vozačkih i saobraćajnih dozvola i polaganjem vozačkih ispita", rekao je Stefanović.

 

(Kurir.rs/Beta)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...