Najnovije vesti

FENOMEN IZ JAGODINE! UROŠ PREŽIVEO STRUJNI UDAR KOJI MU JE SPALIO CELO TELO, A MIŠIĆE RAZNEO: Imam neki čudan DNK, rane mi brzo zarastaju!
Foto: Vladimir Šporčić

BOŽJE ČUDO

FENOMEN IZ JAGODINE! UROŠ PREŽIVEO STRUJNI UDAR KOJI MU JE SPALIO CELO TELO, A MIŠIĆE RAZNEO: Imam neki čudan DNK, rane mi brzo zarastaju!

Društvo

Velika borba Meni sve rane izuzetno brzo zarastaju, telo mi se regeneriše više i lakše nego kod drugih, a pomaže mi i pozitivan duh, koji me uvek vuče napred, kaže Uroš Vasić iz Jagodine

Uroš Vasić (30) iz Jagodine, koji je kao dečak preživeo udar struje od 25.000 volti i imao je 37 teških operacija, i dalje mora da ide na rekonstruktivne intervencije.

Kada ga je 27. aprila 2004. godine udarila struja dok je držeći grafitni štap za pecanje prelazio preko pruge, njemu su izgoreli, lice, leđa, ruka, noga. Mišići su bili razneti, a na pojedinim delovima ostale su samo kosti. To što je posle svega preživeo svrstalo ga je u medicinskog fenomena.

foto: Vladimir Šporčić

- Mogu da zahvalim svojim genima i tome što imam neki čudan DNK. Meni sve rane izuzetno brzo zarastaju, telo mi se regeneriše više i lakše nego kod drugih. Pomogao mi je i pozitivan duh i neverovatna energija. Uvek me nešto iznutra vuče napred, nema stajanja, nema padanja. Samo idem dalje kroz osmeh - kaže Uroš.

foto: Vladimir Šporčić

Udar struje nije jedino što ga je snašlo. Tokom lečenja je pet puta dobio sepsu, a udario ga je i automobil. Trenutno najveći problem ima s nogom i tu bi trebalo odraditi nove intervencije.

- Noga mi stvara velike probleme. Već sam obavljao operacije, ali mi je i dalje skraćena tetiva. Ovo stanje zahteva redovne posete lekaru i intervencije, a da bih mogao da se posvetim tome, moraju da budu obezbeđeni i drugi uslovi, pre svega vreme i novac - kaže Uroš. S. S.

Reči podrške i pohvale 

SVI MU SE JAVLJAJU

Nakon što je objavljen tekst u Kuriru, Urošu Vasiću su počeli da se javljaju brojni ljudi, pa i oni koje ne poznaje.

- Stižu mi zahtevi na Fejsbuk. Ljudi mi šalju poruke od trenutka kad je uveče izašla naslovna strana vaših novina. Svi upućuju reči podrške - kaže Uroš.

Oni koji bi želeli da mu pomognu mogu to da učine uplatom na račun:

Uroš Vasić

Eurobank

250-4030000981550-08

(Kurir.rs/ S.S. /Foto: Vladimir Šporčić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...