VELIKI ODZIV PROSVETNIH RADNIKA: Sve škole u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici u štrajku
Ilustracija, Foto: Reuters/Ilustracija

ČASOVI SKRAĆENI NA 30 MINUTA

VELIKI ODZIV PROSVETNIH RADNIKA: Sve škole u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici u štrajku

Srbija -

ČAČAK - U svim školama u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici i danas su održani skraćeni časove od 30 minuta, saopštio je "Sindikat obrazovanja Čačak" (SOČ), koji je većinski sindikat prosvetnih radnika u Čačku."Sindikat obrazovanja Čačak" je član Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Predsednik "Sindikata obrazovanja Čačak" Vladimir Adžić rekao je novinarima da je veoma zadovoljan odzivom prosvetnih radnika na štrajk.

"Mi ne tražimo ništa više novca od onoga što je predvidjeno, ali tražimo da bude ista plata za sve one koji su završili fakultet", rekao je Adžić.

foto: Profimedia

Prema njegovim rečima, prosvetni radnici smatraju da su i ovi platni razredni nepravedni, jer su u njima samo prosveta, zdravstvo, socijala i kultura, a trebalo bi da budu svi budžetski korisnici.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije pregovorima traži da se svi prosvetni radnici sa sedmim stepenom stručne spreme "prebace" u devetu platnu grupu u prvi platni razred.

Radikalizacija štrajka prosvetnih radnika počela je u ponedeljak i trajaće do kraja meseca, kada predstavnici Unije očekuju sastanak sa predsednicom

Vlade Anom Brnabić, ministrom finansija Sinišom Malim, ministrom državne uprave i lokalne samouprave Brankom Ružićem i ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja