Advokati: Jednodnevni štrajk se apsolutno poštuje
Foto: Marina Lopičić

advokatura će nastaviti da insistira na rešavanju slučaja Ognjanović

Advokati: Jednodnevni štrajk se apsolutno poštuje

Društvo -

BEOGRAD - Predsednik Advokatske komore Beograd Jugoslav Tintor izjavio je da se odluka o jednodnevnom štrajku advokata, koji se odvija danas, apsolutno poštuje.

Taj štrajk je zakazan zbog nezadovoljstva advokata izostankom pomaka i konkretnih rezultata krivičnih dela napada na advokate.

Predsednik Advokatske komore Srbije Viktor Gostiljac rekao je danas na konferenciji za novinare da je posle objavljivanja saopštenja AKS i AKB u kojem se navodi da je Republičko javno tužilaštvo prekinulo komunikaciju sa AKS po pitanju slučaja ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, stanje popravljeno i da je sada predstavnik tužilaštva u stalnoj grupi u komunikaciji sa AKS.

Tintor je rekao da advokatura nije dobila informacije u tom slučaju, koje je očekivala da će dobiti u većoj količini, a Gostiljac je dodao da je i dalje ostalo nerazjašnjeno pitanje da li je Ognjanović prisluškivan, zbog čega, kada i da li je to bilo legalno. Gostiljac je kazao da se ta informacija, o prisluškivanju, pojavila u medijima, ali da je niko nije demantovao.

Predsednici dve komore rekli su da će advokatura nastaviti da insistira na rešavanju slučaja Ognjanović, na rešavanju ostalih slučajeva napada na advokate, kao i da će tražiti veću zaštitu za advokate.

Tintor je kazao da je za komore važno da advokati dobiju zaštitu u ravni zaštite službenog lica i da će tražiti da se uvede krivično delo napad na advokate.

Oni su dodali i da je većina slučajeva napada na advokate ostala nerasvetljena.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track