SCENA IZ 13. BEOGRADSKE GIMNAZIJE O KOJOJ SE PRIČA: Slavili su 18.rođendan drugaru, a onda su zbog jednog gesta POTEKLE SUZE! Nastavnica: Ovo nisam doživela!
Foto: Google maps, Printscreen

dirljivo

SCENA IZ 13. BEOGRADSKE GIMNAZIJE O KOJOJ SE PRIČA: Slavili su 18.rođendan drugaru, a onda su zbog jednog gesta POTEKLE SUZE! Nastavnica: Ovo nisam doživela!

Društvo -

Učenici IV/3 Trinaeste beogradske gimnazije divnim gestom su pokazali da za velika dela nisu bitne godine i novac, već volja i dobrota.

Oni su se nedavno vratili sa maturske ekskurzije, a pre nje su odlučili da drugu koji nije imao sredstva da plati putovanje, "poklone ekskurziju" za njegov 18. rođendan!

Naime, učenici su na proslavi rođendana u školi, na času odeljenjskog starešine, uz rođendansku pesmu predali drugu priznanicu o uplati za ekskurziju.

- Odeljenje sam uvek učila da je najbitnije biti čovek, ponavljala sam im "Svi za jednog, jedan za sve", ali kada sam tu rečenicu čula od njih, dok su drugu predavali priznanicu, srce mi je bilo ispunjeno - rekla je Svetlana Golubović Škundrić, odeljenjski starešina ovog odeljenja, a potom je dodala da je ceo događaj bio divno iskustvo, ispunjeno emotivnim nabojem.

Učenik koji je dobio priznanicu, u prvom momentu nije imao nikakve reakcije, samo je zbunjeno gledao u razrednu, a onda su suze krenule da se slivaju niz obraze. U trenutku kada se bacio drugarici iz klupe u zagrljaj, svi su plakali.

Celo odeljenje je sa suzama u očima pevalo rođendansku pesmu, deleći isti entuzijazam i radost.

Svetlana je navela da je organizator cele akcije bio predsednik odeljenja, a da ona nije znala šta njeni učenici smeraju, dok od nje nisu zatražili broj žiro-računa, kako bi izvršili uplatu.

Premda već dugo radi u prosveti, Svetlana kaže da nije doživela ovakav ponos, radost i sreću. "Neopisiv osećaj", rekla je, kada je opisivala atmosferu na času proslave rođendana.

- Ekskurzija je protekla divno, u drugarstvu i ljubavi. Svi su se radovali što su zajedno u Italiji, njima je to bilo nešto posebno - navela je profesorka muzičkog, odeljenjski starešina IV/3 Svetlana Golubović Škundrić.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track