Najnovije vesti

ISTRAŽIĆEMO SVE OKO NATO BOMBARDOVANJA! Doktorka Danica Grujičić: Oni koji tvrde da bombardovanje nije izazvalo VEĆI BROJ OBOLELIH OD RAKA nikada nisu lečili nijednog pacijenta sa onkološkog odeljenja!
Foto: Tanjug Zoran Žestić

Načelnica Odeljenja za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije

ISTRAŽIĆEMO SVE OKO NATO BOMBARDOVANJA! Doktorka Danica Grujičić: Oni koji tvrde da bombardovanje nije izazvalo VEĆI BROJ OBOLELIH OD RAKA nikada nisu lečili nijednog pacijenta sa onkološkog odeljenja!

Društvo

Načelnica Odeljenja za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije Danica Grujičić izjavila je danas da će posledice NATO bombardovanja u Srbiji biti ispitane na naučnoj osnovi i da oni koji tvrde da bombardovanje nije uticalo na porast broja obolelih od kancera ''nikada nisu lečili onkološke pacijente''.

Grujičih je rekla da će Komisija koju su formirala četiri ministarstva na naučnoj osnovi i matematički precizno ispitati posledice NATO bombardovanja.

''Kad sve budemo izanalizirali, onda ćemo razgovarati o tome, a oni koji tvrde da bombardovanje nije izazvalo veći broj obolelih od raka nikada nisu lečili nijednog pacijenta sa onkološkog odeljenja'', rekla je Grujičić novinarima nakon obilaska novoizgrađene zgrade Centra za ''Iks nož'' u okviru KCS kojem su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Podsetimo, jedan od onih koji tvrde da epidemije raka nema i da NATO bombardovanje nema udela u povećanju broja obolelih od karcinoma je i epidemiolog prof. dr Zoran Radovanović.

"Za pitanja faktora rizika, odnosno uzroka obolevanja nadležni su epidemiolozi, a oni su jednoglasno zaključili da: a) nema epidemije raka u Srbiji; b) ne postoje indicije da je uranijum - bilo da je obogaćen, prirodan ili osiromašen - na bilo koji način povezan s rakom; c) ružno je što pojedini lekari krivotvore podatke o raku i plaše narod. Ove stavove jednoglasno su podržali krajem prošle godine Predsedništvo i Skupština Srpskog lekarskog društva", izjavio je on početkom oktobra u intervjuu za Kurir.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug, Zoran Žestić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...