CEO SVET DOLAZIO JE KOD BABA VANGE! Šokantni razgovori poznatih sa čuvenom proročicom! EVO ŠTA JE REKLA BRENI, BUGARSKOM PREDSEDNIKU I PISCU KOJI JE TRAŽIO ZLATO
Foto: Printscreen/ Youtube

UTICAJ SLEPE ŽENE KOJA JE VIDELA BUDUĆNOST

CEO SVET DOLAZIO JE KOD BABA VANGE! Šokantni razgovori poznatih sa čuvenom proročicom! EVO ŠTA JE REKLA BRENI, BUGARSKOM PREDSEDNIKU I PISCU KOJI JE TRAŽIO ZLATO

Društvo -

UTICAJ NA POLITIČARE: Postoje dokazi da se bugarski politički vrh savetovao s Vangom u nekim slučajevima, kao što se zna i da je šef države i Komunističke partije Todor Živkov (1911-1998) u nekoliko navrata razgovarao s Vangom. Uostalom, njegova ćerka Ljudmila nije skrivala prijateljstvo s proročicom.

Dokumentovano je i da je Vanga presudno uticala na sudbinu dnevnog lista vladajuće partije BSP.

Uticajni novinar Pavel Pisarev, bivši direktor Bugarske nacionalne televizije, koji je Vangu već sretao, ispričao je kako je došao kod nje 1991. godine da je pita šta ona misli o ideji da vladajuća Bugarska socijalistička partija pokrene novi dnevni list čiji bi on bio glavni urednik.

Vanga mu kaže:

- Ma kakve, bre, novine da pravite?! Ko da vam ih čita? Od toga nema ništa! Duma (postojeći dnevni list - prim. red.) ostaje, druge novine BSP neće imati.

Posle toga se od projekta novog lista odustalo.

POČAST IZ KALMIKIJE: Prvi predsednik republike Kalmikije (deo Ruske Federacije - prim. red.) i sadašnji predsednik FIDE, milioner Kirsan Iljumžinov (1962-), imao je nekoliko susreta s bugarskom proročicom. Zadivljen njenim moćima, dodelio joj je zvanje počasnog građanina Kalmikije i dao veliki prilog za crkvu koju je sagradila u Rupama.

Evo šta je Iljumžinov pričao o svojim susretima s Vangom:

foto: Profimedia

- Proročica nikada nije dolazila u Kalmikiju. Ali mi je sa neverovatnom preciznošću ispričala istoriju moje države - o njenom padu i procvatu, o iskušenjima mog naroda... Vanga nijednom nije pogrešila. Bila je sasvim u pravu kad mi je prorekla da ćemo u Crnomorskoj oblasti, blizu Kaspijskog mora, pronaći velike rezerve nafte. Mi tamo sada gradimo fabriku za preradu nafte.

KORPA CVEĆA NA OLTARU: Tokom 1982. Vangu je posetio svetski poznat operski pevač Nikola Ðuzelev (1936-2014). Požalio joj se da je jednom ostao bez glasa pevajući svoju ariju u jednoj predstavi.

- Nemaš razlog za brigu, nije bolest u pitanju. Dok si pevao, preskočio si jednu frazu u kojoj se pominje Bog. Zato si na trenutak izgubio glas... Ali ti nisi samo ostao bez glasa, nego si tada i video nešto... - umirila ga je proročica.

- Da! - potvrdio je zgranuti pevač. - Video sam jednu ruku koja mi je naredila da zastanem sa pevanjem.

- Uradićeš ovako: pre nego što sledeći put izađeš na scenu - rekla mu je Vanga - kupićeš korpu belog cveća i ostavićešga pred oltarom neke crkve. Posle toga slobodno nastupi, nećeš imati nikakav problem!

BEZ MILOSTI: Vanga nije pravila razliku među onima koji su kod nje dolazili po pomoć. Nije delila posetioce na intelektualce, političare i radnike - za nju su autoriteti bili nevažni. Bila je stroga i kritički raspoložena prema slabostima svakog od njih.

foto: Profimedia

Kad je kod nje osamdesetih godina došao Jevgenij Jevtušenko (1932-2017), legendarni ruski pesnik i pevač, odbrusila mu je:

- Kakav si ti to pisac, mirišeš na bačvu! Mnogo znaš i vrlo si talentovan, ali zašto toliko piješ i pušiš?

POTRAGA ZA ZLATOM: Pisac Dončo Cončev (1933-2010) bio je redovni posetilac Vangine kuće u Petriču. Prvi put otišao je kod nje da je pita hoće li pronaći zlato tamo gde je pretpostavljao da ga ima i gde je kopao.

Vanga mu je rekla:

- Donesi mi zemlju sa tog mesta i reći ću ti.

Kad je sledeći put došao sa šakom zemlje, proročica mu je rekla:

- Ima zlata da se napuni koš za kukuruz. Oko trista kilograma. Vidim ga!

- Možeš li da ću mi kažeš gde tačno da kopam, na kom je mestu?

- Mogu da odem na to mesto i da ga pokažem.

- Hajde da pođemo onda. Neću voditi mnogo ljudi: samo brata i nekoliko prijatelja da pomognu u nošenju - bio je nestrpljiv pisac.

Ali proročica je bila neumoljiva:

- Ne može! To zlato nije za tebe, ne pipaj ga! Ono nije dobro! U tom zlatu je zlo!

- Zahvalan sam Vangi na tom savetu, nije važno što se nisam obogatio - govorio je kasnije pisac.

Zapravo, Vanga nikada ne usmerava tragače za blagom, niti pomaže ljudima koji dolaze da se raspitaju kako da se na lak način obogate.

Svakome ko je tražio da mu kaže dobitne brojeve na lotou ili rezultate utakmica da bi se kladio, rekla je: „Ne treba ti! Nije od Boga ono što želiš...“ Kao i ostali proroci od najstarijih vremena do danas, i Vanga osuđuje ljudsku strast za lakim i brzim bogaćenjem.

POPRAVLJANJE ROMANA: Jedan od najpopularnijih ruskih pisaca u svetu Leonid Leonov (1899-1994), autor na desetine knjiga, pripovesti i romana, bio je jedan od najvećih poklonika Vanginog dara.

- Upoznao sam i Staljina, i Maksima Gorkog, ali susret sa Vangom je najneobičniji susret u mom životu - zapisao je svojevremeno.

foto: Profimedia

Leonov je sve do smrti održavao vezu sa bugarskom proročicom i često od nje tražio savete za svoj književni rad.

U januaru 1991. jednog bugarskog profesora, zajedničkog prijatelja, moli da se kod Vange raspita šta da radi sa rukopisom romana „Piramida“, koji je počeo davne 1939. godine i ostavio nezavršenim. Leonov je bio nezadovoljan onim što je napisao i pomišljao je da ga spali.

Vanga mu je odgovorila:

- Roman je završen. Treba dodati samo nekoliko delića. Leonov na četrdeset dana treba da se osami u svojoj vikendici, u kojoj će dobiti inspiraciju i imati vezu s nebom. Roman će biti štampan i preveden na mnoge jezike, ali Leonov do tada da se nikom ne poverava, jer rukopis mogu da mu ukradu. Doživeće da vidi svoje delo objavljeno - poručila je Vanga.

Roman „Piramida“ Leonida Leonova pojavio se u knjižarama 1994. Devedesetpetogodišnji autor zaista je doživeo da svetlo dana ugleda knjiga njegovog života.

GAGARINOVA SUDBINA: O susretu glumca Vjačeslava Tihonova (1928-2009), zvezde i kod nas osamdesetih godina megapopularnih televizijskih serija „Štirlic“ i „Sedamnaest trenutaka proleća“, pisalo se dosta.

Vanga mu je, dok je još bio na vratima, uputila prekor:

- Zašto nisi ispunio želju svog najboljeg prijatelja Jurija Gagarina? Kad je odlazio na svoj poslednji probni let, došao je kod tebe i rekao: „Nemam vremena za kupovinu, zato te molim da kupiš jedan budilnik, neka bude kao da sam ga ja kupio i da ga držiš na svom radnom stolu. Neka te taj sat podseća na mene!“

Poznato je da se Tihonov, kad je to čuo, onesvestio u Vanginoj sobi! A kad je došao k sebi, glumac je priznao da je sve bilo upravo tako kako je Vanga opisala. U bolu i jurnjavi posle Gagarinove smrti, on je zaista zaboravio da kupi sat.

MUŽ U BELOM: Lepa Brena uživala je u Bugarskoj popularnost možda i veću nego kod kuće. Prilikom jednog gostovanja u ovoj nama susednoj zemlji, Brena je otišla kod Vange.

foto: Vladimir Šporčić

- Udaćeš se za čoveka u belom i bićeš srećna, samo pazi da ne bude stranac. Imaćeš kuću u kojoj će biti mnogo pevača - prorekla joj je vidovnjakinja.

Posle je Brena pričala:

- Prvo što mi je palo na pamet jeste da će to biti neki doktor, jer je moj otac bio medicinski radnik, pa sam to dovela u vezu. Belo odelo, bela uniforma... Nisam bila preterano oduševljena, jer nisam mogla da zamislim da putujem po svetu, a on da radi u nekoj bolnici. Kasnije se ispostavilo da je „belo“ teniski dres.

Brenin muž Boba Živojinović, naime, u mladosti je bio vrlo uspešan teniser.

foto: Kurir

Poklon uz Kurir dodatak Baba Vanga i njeni recepti

U sutrašnjem dodatku sa neispričanim pričama o Baba Vangi pročitajte: predviđanja za budućnost sveta u narednim godinama i vekovima, kako je mnogima proricala sudbinu davajući im nadu i utehu, detaljan opis seansi, šesnaest pravila za život, kao i savete šta treba, a šta ne treba raditi.

Otkrivamo vam i njene biljne recepte za mnoge bolesti, kao što su: gastritis, glavobolja, upaljeno grlo, grčevi u želucu, gubitak kose, desni koji krvare, ekcem, diskus hernija, zatvor, upala jajnika, bolesna jetra i mnoge druge. Saznajte zbog čega su stotine ljudi svakodnevno dolazile kod nje u potrazi za telesnim i duhovnim izlečenjem.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track