VELIKI DOGAĐAJ: Beograd će biti domaćin najvećeg skupa o osiguranju
Foto: Marina Lopičić

zakazan za 2020. godinu

VELIKI DOGAĐAJ: Beograd će biti domaćin najvećeg skupa o osiguranju

Društvo -

Najveći evropski događaj iz oblasti osiguranja u 2020. godini biće organizovan u Beogradu, a organizator je Udruženje osiguravača Srbije.

Reč je o Međunarodnoj konferenciji posvećenoj auto-osiguranju, skupštini Sistema zelene karte i godišnjoj konferenciji motornih direktiva EU. Odluka da Udruženje osiguravača Srbije (UOS) bude domaćin važnog događaja doneta je jednoglasno na Skupštini Sistema zelene karte održanoj u Madridu, kaže generalni sekretar UOS Duško Jovanović.

foto: Marina Lopičić

- Pored predstavnika nacionalnih biroa osiguranja, biroa zelene karte iz 48 zemalja, prisustvovaće predstavnici garantnih fondova, biroa za naknadu štete i informacionih centara ovih zemalja. Ovakav format skupa biće organizovan prvi put u istoriji sistema zelene karte, dugoj 70 godina. To je čast i privilegija za Udruženje osiguravača Srbije, ali i priznanje za naš dosadašnji rad. Priliku da pokažemo primere dobre prakse imaćemo 28. i 29. novembra, kada u Aranđelovcu organizujemo Srpske dane osiguranja, što je najveći regionalni skup o osiguranju, na kojem će biti oko 250 učesnika - ističe Jovanović.

On dodaje da im je u planu da ljudima približe značaj osiguranja i što više ih upute kako mogu da zaštite svoje zdravlje, imovinu, život. - Industrija osiguranja radi prvenstveno u interesu građana, ali i u interesu države. Ova godina će biti završena s blizu milijardu evra premije, u tehničkim rezervama imamo preko dve i po milijarde evra premije, što govori kakav mi partner možemo biti državi. Posebno nam je važno da možemo da dođemo do građana, do poljoprivrednika, do srpskih domaćina, koji moraju da shvate da je najbolji način zaštite premija osiguranja - kaže Jovanović.

Mišo Janković: Srpsko tržište u samom vrhu

foto: Marina Lopičić

Direktor Biroa zelene karte Mišo Janković kaže da je srpsko tržište u samom vrhu po parametrima koji karakterišu poslovanje članica ovog sistema:

- Sistem zelene karte predstavlja jednu od najvećih međunarodnih organizacija. Srbija je, uz Švajcarsku, jedina država van evropskog ekonomskog prostora koja je članica Multilateralnog sistema, odnosno sistema za registarske oznake. Time su prava vozača iz Srbije u svemu izjednačena sa onima iz EU.

S.S./Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja