Najnovije vesti

BEZ ČEKANJA U REDOVIMA: Podneto više od 25 miliona poreskih prijava putem interneta
Foto: Profimedia

olakšano

BEZ ČEKANJA U REDOVIMA: Podneto više od 25 miliona poreskih prijava putem interneta

Društvo

BEOGRAD - Poreski obveznici su, od uvođenja obaveznog podnošenja poreskih prijava elektronskim putem, na portalu e-Porezi podneli više od 25 miliona elektronskih poreskih prijava.

Najveći broj prijava odnosi se na pojedinačne poreske prijave o obračunatim porezima i doprinosima, zatim PDV prijave i poreske prijave za porez na dobit pravnih lica, saopšteno je iz Poreske uprave.

Tokom 2018. godine, na mesečnom nivou se u proseku podnese oko 525.000 elektronskih poreskih prijava.

Pored elektronskih servisa za podnošenje poreskih prijava, poreski obveznici koriste i elektronski servis za podnošenje i obradu zahteva za upitom stanja na svojim poreskim računima.

Od uspostavljanja ovog elektronskog servisa, putem portala e-Porezi podneto je i obrađeno više od sedam miliona zahteva za upitom stanja na poreskim računima.

Početkom 2018. godine, Poreska uprava je završila ciklus prevođenja "papirnih formi" poreskih prijava u elektronski oblik, tako da poreski obveznici za sve prihode koje administrira Poreska uprava, imaju mogućnost podnošenja elektronskih poreskih prijava posredstvom portala e-Porezi.

Poreska uprava će i u narednom periodu raditi na unapređenju elektronske komunikacije sa poreskim obveznicima kako bi lakše, brže i što jednostavnije ispunili svoje poreske obaveze, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...