OVAJ ČOVEK STAO JE UZ SRBIJU: Ko je američki kongresmen Ted Po koji sutra u 9 sati dolazi kod Vučića! (FOTO)
Foto: Instagram Printscreen

kopredsedavajući Srpskog kokusa u Kongresu na andrićevom vencu

OVAJ ČOVEK STAO JE UZ SRBIJU: Ko je američki kongresmen Ted Po koji sutra u 9 sati dolazi kod Vučića! (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra ujutru u 9 sa kongresmenom Tedom Poom, kopredsedavajućim Srpskog kokusa u Kongresu SAD.

Sastanak je prvobitno bio zakazan za danas u 16 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, ali je potom odložen za sutra ujutru pošto predsednik Srbije danas boravi na sastanku u Varni, u Bugarskoj.

Ted Po će se tokom boravka u Beogradu sastati i sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima

Hvala kongresmenima, najvažnije šta će reći Tramp

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas zahvalnost američkim kongresmenima koji su zatražili da SAD podrži Srbiju u traženju kompromisnog rešenja za Kosovo, ali je primetio da je najvažnije šta će reći predsednik SAD Donald Tramp i njegovi najbliži saradnici.

Osam američkih kongresmena zatražilo je od državnog sekretara SAD Majka Pompea kontinuiranu podršku zalaganjima Srbije u cilju traganja za mirnim, održivim i kroz pregovore postignutim rešenjem za odnose sa Kosovom.

"Hvala tim ljudima, ali imate i druge grupe kongresmena. Nije to uvek jednostavno. Za nas je važno šta će reći (Donald) Tramp, (Džon) Bolton, (Majk) Pompeo, najbliži Trampovi saradnici, a naravno da je važna inicijativa kongresmena i veoma smo im zahvalni", rekao je Vučić novinarima u Varni.

Predsednik je naveo da bi trebalo da se sastane kongresmenom Tedom Poom, koji je u poseti Beogradu, a koji je, kako kaže, prijatelj Srbije koji je mnogo učinio učinio za prijateljstvo Srbije i SAD. "Verujem da ćemo bar imati priliku uvek, u svakom trenutku, da američkim partnerima objasnimo poziciju Srbije, naše želje, naše mogućnosti i ono što je realno što bi moglo da doprinese očuvanju dugoročnog mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu", rekao je Vučić koji je u Varni učestvovao na samitu kvadrilaterale Srbije, Grčke, Bugarske i Rumunije.

Republikanac Ted Po, jedan je od kongresmena koji su u pismu državnom sekretaru SAD Majku Pompeu zatražili da podrži Srbiju u njenim naporima da se dođe do rešenja za kosovski problem.

Osam američkih kongresmena zatražilo je od državnog sekretara SAD Majka Pompea kontinuiranu podršku zalaganjima Srbije u cilju traganja za mirnim, održivim i kroz pregovore postignutim rešenjem za odnose sa Kosovom.

Kongresmeni su u pismu Pompeu naveli da bi takva diplomatska prekretnica ne samo dala mogućnost postizanja trajnog mira i stabilnosti na Balkanu, već bi još jednom potvrdila istrajnu posvećenost SAD transatlantskoj bezbednosti.

Ko je Ted Po?

Kongresmen Po radni vek je proveo kao sudija, a sudeći prema njegovim Instagram objavama reč je o čoveku raznovrsnih interesovanja, koji u prvi plan uvek stavlja ljubav prema svojim unucima i životinjama, kao i veliko poštovanje prema američkim ratnim veteranima, posebno onim iz svetskih ratova.

judgetedpoe's profile picture judgetedpoe Verified 359 posts 2,286 followers 232 following Ted Poe Member of Congress, former Judge, Texan poe.house.gov POSTS TAGGED Post Post Post Post Post Post Search Search Close Log In to Instagram Log in to see photos and videos from friends and discover other accounts you'll love. Sign Up ABOUT USSUPPORTPRESSAPIJOBSPRIVACYTERMSDIRECTORYPROFILESHASHTAGSLANGUAGE © 2018 INSTAGRAM PreviousNext judgetedpoe's profile picture judgetedpoe Verified • 84 likes judgetedpoeEnjoyed volunteering with @teamrubicon this week. Americas veterans go above and beyond, this time helping the people of Texas get back on their feet. #texasstrong SEPTEMBER 23, 2017 Log in to like or comment. Close
Include caption By using this embed, you agree to Instagram's API Terms of Use.

Kada je reč o njegovoj sudijskoj karijeri, Po je zahvaljujući svojim presudama zaradio nadimak Kralj Srama, a tim povodom rekao je i ovo: "U sudnici sam sretao ljude koji urade strašne stvari a i dalje su puni samopouzdanja i izuzetno cene sebe i pored toga što su skrivili... Želeo sam da osete krivicu zbog toga što su učinili... Nisam želeo da napuste moju sudnicu zadovoljni..."

#TBT to my days in the DA office. ⚖️ #throwback

A post shared by Ted Poe (@judgetedpoe) on

Pou su mnogi zamerali na presudama kojima je navodno smišljeno ponižavao one kojima je "presuđivao" poput presude pijancu kojem je naredio da mora da stoji pored ulaza u bar da ga svi vide i da na sebi nosi natpis "Ubio sam dvoje ljudi vozeći pijan", kao i presuda kradljivcima i razbojnicima koji su isto tako s natpisima morali da stoje ispred prodavnica koje su opljačkali.

Da bi im dao do znanja da treba da se pokaju i dobro zapitaju šta su učinili i kako se oseća onaj kog su oštetili, Po je svojevremeno pojedincima pored kazne određivao i mere poput utovara stajskog đubriva i slično.

Ted je u braku sa Kerol i ima četvoro dece - Kim, Karu, Kurta i Kili i 12 unučadi. Rođen je 1948. i teksaški je republikanski kongresmen. Školovao se u Hjustonu, studirao političke nauke a zatim diplomirao prava. Početkom sedamdesetih služio je kao rezervista u vojnoj vazduhoplovnoj bazi Elington. Bio je javni tužilac, a potom je postao i sudija.

Pre godinu dana najavio je da će završiti aktuelni mandat u Kongresu, ali da se posle toga neće više kandidovati jer ide u penziju.

Mother always made sure we looked good for the camera. #TBT

A post shared by Ted Poe (@judgetedpoe) on

Pre dve godine oboleo je od leukemije i posle tretmana izborio se sa ovom vrstom raka. Otvoreno je govorio sa čime se sve suočavao saznavši da boluje od ove teške bolesti kao i kako je tekla njegova borba.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Instagram printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track