PRIJEMNI UŽIVO ZA PRAVOSUDNU AKADEMIJU: Moći ćete da gledate kako ispite polažu buduće sudije i tužioci
Foto: Youtube Printscreen

Prijemni za devetu generaciju polaznika

PRIJEMNI UŽIVO ZA PRAVOSUDNU AKADEMIJU: Moći ćete da gledate kako ispite polažu buduće sudije i tužioci

Društvo -

BEOGRAD - Prijemni ispit kandidata za devetu generaciju polaznika Pravosudne akademije, koji će se obaviti u ponedeljak, prvi put ove godine moći će da se prati uživo, putem live strima preko Youtube kanala.

Direktan prenos biće omogućen i za pisani test i za polaganje usmenog ispita.

Prenos uživo je obezbeđen na svim lokacijama na kojima je zakazano polaganje ispita u kancelarijama Pravosudne akademije u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu.

foto: Marina Lopičić

Tim povodom, u cilju podizanja transparentnosti rada domaćeg pravosuđa, direktor Akademije Nenad Vujić je ukazao da je do sada akademija obezbeđivala direktan prenos ispita u svojim prostorijama za sve zainteresovane, a ovo će biti prvi put da direktan prenos zainteresovani mogu da prate i preko svog računara ili mobilnog telefona.

On je napomenuo da se za polaganje ispita prijavilo 115 kandidata za 31 mesto na Akademiji, a u skladu sa odlukama Visokog saveta sudstva za prijem 25 kandidata i Državnog veća tužilaca za prijem šest kandidata.

"Prijemni ispit se sastoji iz tri dela, prvi je pismeni, drugi je test ličnosti, a treći deo se polaže usmeno", rekao je ranije Vujić i dodao da ce se pismeni test obaviti 5. novembra u sve četiri apelacije - u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

foto: Marina Lopičić

Od 12. novembra počinje usmeni deo prijemnog ispita, a kandidati će na vreme biti obavešteni o rasporedu polaganja pred petočlanom komisijom, koju čine troje sudija i dva tužioca.

Kao i svake godine, kandidati imaju 60 pitanja koja će raditi sat i po, a posle toga će biti objavljeni rezultati. Pravosudna akademija obezbeđuje dvogodišnju početnu obuku polaznicima koji će kasnije biti birani za sudije i tužioce.

Takođe, organizuje dodatne obuke i specijalizacije za sudije i tužioce.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Youtube Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track