SRBIJO, POMOZI MALOM NIKOLI: Neka u borbi za život bude pobednik!
Foto: Privatna Arhiva

apel

SRBIJO, POMOZI MALOM NIKOLI: Neka u borbi za život bude pobednik!

Društvo -

Mališan od rođenja ima Daunov sindrom i ne može bez aparata za disanje, spas je tretman matičnim ćelijama u inostranstvu, a za ovu intervenciju neophodno je oko 50.000 evra, plus transport

Nikola Stakić iz Mačvanskog Prnjavora kod Šapca ima samo dve godine, a već vodi najvažniju bitku. Samo što je izašao iz pelena, umesto da uči prve korake i prve reči, on se, mukica, neprekidno bori za vazduh.

Da bi iz ove borbe izašao kao pobednik, neophodna mu je naša pomoć. - Nikola je rođen prevremeno, u sedmom mesecu. Trudnoća jeste bila rizična, ali mi niko od lekara nije rekao da postoji bilo kakva mogućnost da nešto ne bude kako treba. Po samom rođenju imao je dve reanimacije, a sa šest meseci i prvu operaciju srca. Nešto kasnije dijagnostikovan mu je Daunov sindrom - priča Danijela Stakić, majka bolesnog dvogodišnjaka.

Ona dodaje da je od Nikolinog rođenja više bila u bolnici nego kod kuće, ali da joj nije žao jer je samo tako mogla da uvidi koliki je borac njen sin. - Dosad je imao više operacija i svaka mu je značila na svoj način. Trenutno mu je neophodan čist kiseonik, a noću je priključen na aparate. Bili smo i u banji Koviljači i to je pozitivno uticalo na njega, malo je falilo da prohoda. Nažalost, dobio je virusno oboljenje i morali smo da prekinemo - objašnjava majka.

foto: Privatna Arhiva

Prema rečima naše sagovornice, šanse da se mali Nikola izleči postoje, a reč je o tretmanima matičnim ćelijama koji se rade u inostranstvu. - Informisali smo se po klinikama. Situacija je takva da nam za jedan tretman treba 5.000 evra. Nikoli je potrebno 10 tretmana, plus prevoz, jer ne može bez aparata za disanje. Tretmani se rade, kako sam razumela, u razmaku od 40 dana. To je jedini način da mu pomognemo, ali za to sredstava nemamo. Nikola jeste mali, ali je pokazao od rođenja da je veliki borac. Prvi put se nasmejao i zaplakao pre dva meseca, i to kada je ugledao svoju stariju sestru - priča nesrećna majka i dodaje da je neophodno da mali Nikola što pre ode u inostranstvo na lečenje.

Kako smo saznali, Nikola je najugroženije dete na teritoriji grada Šapca. Ovim putem porodica moli sve one koji mogu da im pomognu jer ovu bitku mališan ne može da dobije sam.

Pomozimo Nikoli! Upišimo 548 i pošaljimo SMS na 3030 ili uplatom na dinarski ili devizni račun Dinarski račun: 160-516426-82 Devizni 00-540-0004208.3 ili Namenski račun: Komercijalna banka

Za Nikolu Stakića 205-9011007541834-80

(Kurir.rs/Jelena Rafailović/ foto: privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track