DIREKTORAT CIVILNOG VAZDUHOPLOVSTVA: Održane sednice Privremenog saveta i Stalne komisije Eurokontrola
Foto: Direktorat civilnog vazduhoplovstva

za smanjenje kašnjenja u letovima

DIREKTORAT CIVILNOG VAZDUHOPLOVSTVA: Održane sednice Privremenog saveta i Stalne komisije Eurokontrola

Društvo -

U četvrtak, 29. novembra, održane su sednice Privremenog saveta i Stalne komisije Eurokontrola, saopšteno je iz Direktorata civilnog vazduhoplovstva.

Kako navode, nastavljajući sa pristupom uvedenim na prethodnom sastanku koji je naišao na pozitivan odziv učesnika generalni direktor Eurokontrola Emon Brenan izložio je predlog mera koje imaju za cilj postizanje boljeg ostvarenog učinka mreže upravljanja vazdušnim saobraćajem u Evropi i ublažavanje efekata kašnjenja koje tokom 2018. godine nije bilo na ciljanom nivou.

– Kao gostujući izlagač, Aleksandar de Žunijak, generalni direktor IATA-e, predstavio je situaciju u vazdušnom saobraćaju Evrope sa stanovišta avio-prevozilaca, poredeći je sa ostalim regionima u svetu. On je, takođe, ukazao na elemente koji zahtevaju unapređenje i izneo predloge budućih mera.

foto: Direktorat civilnog vazduhoplovstva

Najvažnija poruka koju je preneo učesnicima sastanka jeste volja i spremnost udruženja na čijem je čelu da, u saradnji sa Eurokontrolom, doprinese smanjenju kašnjenja u realizaciji letova u 2019. godini. – kažu iz Direktorata.

Prema njihovim rečima, tokom sednice Stalne komisije Eurokontrola kojom je predsedavala direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjana Čizmarov doneta je pozitivna odluka u vezi sa kandidovanjem Eurokontrola za Menadžera mreže (Network Manager) u periodu 2020-2029, usvojen je budžet Eurokontrola za 2019. godinu, kao i jedinične rutne naknade za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi za sve zone naplate na teritoriji Evrope, a doneto je i nekoliko odluka od značaja za funkcionisanje stručnih timova i radnih grupa unutar Eurokontrola.

(Kurir.rs/Tangosix.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track