Ugašen MIP radio
Foto: KURIR

Ugašen MIP radio

Društvo -
Prema tvrdnjama zaposlenih i saradnika, MIP radio bio je u vlasništvu Fudbalskog kluba Partizan, iako mu je formalni osnivač bila nedavno likvidirana firma Mipos d.o.o, saopštava UNS

BEOGRAD - Beogradski MIP radio prestao je danas da emituje program, zbog finansijskih problema, izjavio je danas glavni urednik tog radija Žarko Obradović, navodi se u saopštenju Udruženja novinara Srbije (UNS).

Prema tvrdnjama zaposlenih i saradnika, MIP radio bio je u vlasništvu Fudbalskog kluba Partizan, iako mu je formalni osnivač bila nedavno likvidirana firma Mipos d.o.o, saopštava UNS.

Obradović je rekao da je 1. januara 2001. godine F.K. Partizan kupio radio, a da je program emitovan i ranije, od 1997. godine.

Preduzeću Mipos je duže od godinu dana račun bio u blokadi, a prema Obradovićevim rečima, vlasnici nisu bili zainteresovani da radio opstane.

"Bili smo potpuno nemoćni. Nije bilo dobre volje da medij nastavi da radi. Silni dugovi i tužbe su ostali", kazao je Obradović.

Prema njegovim rečima, petoro kolega je zbog gašenja radija ostalo danas bez posla, a ima i petnaestak tužbi zbog neisplaćenih zarada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja