DIREKTOR MUZIČKE ŠKOLE U ARANĐELOVCU TVRDI: Nisam uzeo mito niti sam prisluškivao kolege
Foto: Printscreen

ODGOVOR

DIREKTOR MUZIČKE ŠKOLE U ARANĐELOVCU TVRDI: Nisam uzeo mito niti sam prisluškivao kolege

Društvo -

Povodom tekstova koji su izašli u Kuriru pod naslovima "Direktor uzeo 700 evra da zaposli profesorku" (18. 11. 2018) i "Direktor škole prisluškivao sve profesore" (27. 10. 2018), Ivan Cvetković, direktor muzičke škole "Petar Ilić" iz Aranđelovca, poslao nam je odgovor:

- Ovim putem želim da obavestim javnost da su netačni navodi da sam kao direktor muzičke škole "Petar Ilić" primio mito u iznosu od 700 evra da zaposlim profesorku violine i da se protiv mene vodi istraga koja je u toku. Prava istina je da se povodom navodnih optužbi u tekstu pomenute violinistkinje već vodio sudski postupak, koji je pravosnažno okončan još 2015. godine oslobađajućom presudom. U tom postupku je utvrđeno da nikakvog primanja mita s moje strane nije bilo. Pravosnažna presuda je doneta od strane Osnovnog suda u Aranđelovcu 13. 3. 2015. pod brojem K-69/13 - navodi Cvetković.

On tvrdi i da nije istina da je, kako je pisalo u tekstu, "prisluškivao sve profesore i da su u školi pronađeni prislušni uređaji, tajni mikrofoni i kamere". - Zapravo, u školi su od strane angažovanih stručnih lica samo na pojedinim mestima postavljene kamere za video-nadzor, i to isključivo iz razloga bezbednosti imovine i učenika škole. Kamere o kojima je reč služe samo za optički nadzor i nemaju mogućnost snimanja tonskog zapisa, pa samim tim nemaju u sebi ugrađene mikrofone - naveo je Ivan Cvetković.

Kurir.rs/Ekipa Kurira

Foto:Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track