INCIDENT NA SEDNICI KOMORE JAVNIH IZVRŠITELJA: Aktivista upao na skup i pokušao da ometa rad
Ilustracija, Foto: Dado Đilas

protest

INCIDENT NA SEDNICI KOMORE JAVNIH IZVRŠITELJA: Aktivista upao na skup i pokušao da ometa rad

Društvo -

BEOGRAD - Jedan aktivista grupe građana "upao" je na današnju sednicu javnih izvršitelja u beogradskom Hotelu "M", u nameri da ometa rad, ali je sednica uspešno završena, saopštila je Komora javnih izvršitelja.

Komora je prenela da je tokom njene sednice održan protest "manje grupe građana, na koji su prethodnih dana putem društvenih mreža masovno pozivale pojedine grupe, odnosno udruženja".

Komora je navela da grupa građana kontinuirano napada njen rad "sinhronizovanim neistinitim i zlonamernim objavama na društvenim mrežama", a da je deo javnosti "uskraćen za stvarne činjenice" u vezi s radom javnih izvršitelja.

"Javni izvršitelji postupaju po odredbama Zakona i namiruju potraživanja poverilaca u skladu sa javnim ovlašćenjima koja im je dala država", piše u saopštenju u kojem se dodaje da je rad javnih izvršitelja pod kontrolom sudova, Ministarstva pravde i Komore javnih izvršitelja.

Komora je ocenila da je "nesporno je da je broj utvrđenih nepravilnosti u njihovom radu zanemarljiv u odnosu na ukupan broj predmeta izvršenja koje sprovode".

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track