POPULARNI BRADONJA DELI POKLONE PO PAPRENOJ CENI: Pola sata HO-Ho-HO s Deda Mrazom i do 8.000 dinara!
Foto: Shutterstock

Sve može

POPULARNI BRADONJA DELI POKLONE PO PAPRENOJ CENI: Pola sata HO-Ho-HO s Deda Mrazom i do 8.000 dinara!

Društvo -

U Srbiji sve prisutnija moda da poklone deci u firmi i kod kuće deli momak sa Severnog pola, a za 390 dinara vašem detetu će najaviti dolazak u pismu

Običaj da novogodišnje poklone u firmama mališanima lično uručuje Deda Mraz proširio se i na kuće i stanove, pa roditelji koji se odluče da deci priušte ovu vrstu zabave moraće da iskeširaju od 3.000 do 6.000 dinara.

Kako jedan Deda Mraz dnevno može da podeli poklone u proseku na šest adresa, znači da dnevno inkasira i do 36.000 dinara, pa je pitanje ko se Novoj godini više raduje - deca ili Deda Mraz.

- Dolazak Deda Mraza u kuću poslednje dve nedelje decembra košta između 3.000 i 6.000 dinara, u zavisnosti od toga koliko je termin atraktivan. Ako neko hoće da mu Deda Mraz dođe u novogodišnjoj noći, mora da bude svestan da traži luksuznu uslugu i da ona košta 6.000 dinara. Deda Mraz deli poklone i animira decu pola sata, priča im priče sa Severnog pola i prepričava anegdote sa putovanja po svetu. Roditelji ga sačekaju ispred kuće ili stana, daju mu poklone i instrukcije o deci. Posle toga on nastupa - kaže Miroslav Bronzić iz agencije "Pisma Deda Mraza" i dodaje da za 45 minuta u firmama usluga iznajmljivanja Deda Mraza košta do 8.000 dinara, a u tu cenu ulaze podela paketića i slikanje.

foto: Ana Paunković

Osim Deda Mraza, mnogi iznajmljuju i njegov kostim, koji košta 6.000 dinara dnevno.

- To rade marketinške agencije koje snimaju spotove i reklame, kao i televizije za snimanje novogodišnjeg programa. Kostim može i da se kupi po ceni od 1.500 dinara za najjeftiniji, pa do 38.000 dinara, koliko košta najskuplji. U tu cenu, osim kostima, brade i perike, ulaze i čizme, zvono, džak i razni rekviziti za animiranje dece - objašnjava Bronzić.

foto: Ana Paunković

Za doček kod kuće potrebno je obezbediti i jelku, ukrase i hranu, a roditelji koji odluče da na doček odu u restoran, a nemaju bake i deke da im pričuvaju decu, moraće da angažuju i dadilju. Bebisiterka po satu običnim danima košta između 350 i 500 dinara, ali u novogodišnjoj noći cene idu i do 800 dinara po satu. To znači da za 12 sati za dadilju treba izdvojiti najmanje 6.000 dinara.

- U novogodišnjoj noći dadilja na sat vremena košta 500 dinara. Obično ih angažuju stari klijenti i traže dadilje sa kojima su deca već bila u kontaktu jer angažovanje osobe koju deca ne poznaju predstavlja rizik. Uglavnom dadilju traže za celu noć, od 20 sati uveče do osam sati ujutru, dok dete ne ustane - objašnjava Tatjana Prokić.

Dadilje po satu u novogodišnjoj noći koštaju 800 dinara bez obzira na uzrast deteta, a cena pada ukoliko dadilja ostaje više sati u kontinuitetu.

foto: Kurir

Pismo 390 dinara

Kako bi mališani sa što većim nestrpljenjem iščekivali dolazak Deda Mraza, za to se pobrinu roditelji, pa je postalo sve popularnije naručivanje pisama Deda Mraza u kojima on najavljuje dolazak i nagoveštava deci koje poklone će im doneti.

- Pismo Deda Mraza na srpskom može da se naruči za ceo svet. Slali smo ih u razne zemlje, a najdalja destinacija bila je Trinidad i Tobago. Stotine pisama je otišlo u Ameriku, Kanadu, i po Evropi, svuda gde živi naš svet. Roditelji naruče pismo i personalizuju sadržaj unoseći pohvale za vrline njihovog deteta i najave koje će im poklone doneti.

Pismo košta 390 dinara, ali ukoliko neko traži da mu se pošalje brzom poštom ili kurirskom službom, to poskupljuje uslugu za cenu poštarine - kaže Miroslav Bronzić iz agencije "Pisma Deda Mraza".

foto: Kurir

Jelke od 350 do 8.000 dinara

Kako je Nova godina nezamisliva bez jelke, ona je obavezan deo novogodišnjeg dekora. Prirodne jelke sa busenom u rasadniku "Zelenila Beograd", visine 1,2 do 1,5 metara, koštaju 1.300 dinara. Cena prirodnih jelki sa postoljem na zelenoj pijaci kreće se u rasponu od 1.500 do 4.000 dinara. Oni koji odluče da im jelka traje više godina mogu da kupe plastičnu, a zavisno od visine i vrste, mogu da koštaju od 350 dinara pa čak do7.900 dinara za zelene plastične jelke pokrivene snegom.

foto: Ana Paunković

Novosađani organizuju i dnevni doček

U Novom Sadu 31. decembra tokom dana mnogobrojni klubovi, restorani i kafići biće popunjeni do poslednjeg mesta. Širom grada organizovan je uvod u novogodišnju noć, gde se Novosađani mogu pripremiti za slavlje. Ovaj dan mogu proslaviti uz Acu Lukasa, Anu Kokić, Đanija i druge poznate pevače i di-džejeve. Za ovo zadovoljstvo potrebno je izdvojiti od 1.000 dinara pa do 60 evra.

Kurir.rs/Slavica Tomčić - Milica Vujović

Foto:Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track