INTERVJU MLADOG KRALJEVSKOG PARA KARAĐORĐEVIĆ: Lepo bi bilo da Stefan dobije brata ili sestru
Foto: Marina Lopičić

EKSKLUZIVNO

INTERVJU MLADOG KRALJEVSKOG PARA KARAĐORĐEVIĆ: Lepo bi bilo da Stefan dobije brata ili sestru

Društvo -

Ljubav Princeza Danica i princ Filip u razgovoru za Kurir otkrivaju kako će provesti predstojeće praznike sa svojim prvencem, kao i planove za budućnost

Predstojeći period praznika nam je posebno drag jer je naš život dobio novu čar i značaj kad imamo Stefana u našim životima. Velika ljubav prema našem sinu jača je od svih novogodišnjih vatrometa!

Ovo u intervjuu za Kurir kažu princeza Danica i princ Filip Karađorđević, koji su se venčali u Beogradu u Sabornoj crkvi 7. oktobra 2017. godine. To je bilo i prvo kraljevsko venčanje u Srbiji posle skoro 100 godina, tačnije od 1922. godine, kad su se na istom mestu venčali kralj Aleksandar i kraljica Marija. O njihovom glamuroznom venčanju, kome je prisustvovalo 300 zvanica, priča se još uvek, kao i o krštenju njihovog sina Stefana, koje je nedavno obavljeno u Beogradu.

Volimo našu domovinu

POSTOJI VOLJA DA ŽIVIMO U SRBIJI

Koliko često dolazite u Srbiju? Da li planirate da živite ovde? Filip: Volimo da posetimo Srbiju i Beograd jer tamo su ljudi koje volimo i dolazimo onoliko koliko nam obaveze dozvoljavaju. Voleli bismo da smo češće u domovini. Jaka volja i planovi postoje, međutim, trenutno preovladavaju poslovne obaveze i svakodnevica s bebom, u koju unosimo mnogo truda i energije. Čekamo da Stefan stasa u dečaka i radujemo se budućim planovima na kojima radimo.

Pretpostavljamo da u vašem domu vlada prava novogodišnja euforija, posebno jer je tu i vaš naslednik. Kako to izgleda?

Danica: Nakon Stefanovog krštenja, veliku radost nam pruža svaki novi značajan trenutak u njegovom životu koji s njim provodimo, a to su sada njegovi prvi Nova godina i Božić. Tu je i neizostavno kićenje jelke, a za Stefana je posebno zanimljiv momenat otkrivanje lampica i boja ukrasa. Prva jelka, koju gleda sa oduševljenjem, okićeni gradovi koje otkriva i snežna čarolija u slatkim mirisima toplog doma bude i u njemu nova osećanja i sreću, koju nam pokazuje. Zima je, inače, period koji provodimo u miru porodične ljubavi i lepoti naših tradicija.

foto: Privatna Arhiva

Darovi i paketići

DEDA MRAZ ĆE BITI DEDA CILE

Šta će Deda Mraz pokloniti princu Stefanu?

Danica: Deda Mraz je na putu. Ovog puta biće to njegov deda Cile, koji mu sprema slike s raznim motivima, čaroban svet mašte i kreativnosti, koju kod Stefana razvijamo svakodnevno. Spremamo mu darove i paketiće, koje će, iako je još uvek desetomesečna beba, voleti da otvara. Međutim, umereni smo kad su pokloni u pitanju, zasad uživa u nežnosti, ljubavi i sigurnosti koju mu mi pružamo. Trudimo se da mu detinjstvo bude vezano za uspomene koje čuva u srcu, za umetnost i život, a sve materijalno dolazi s vremenom.

Sećate li se novogodišnjih i božićnih praznika koje ste obeležavali u detinjstvu?

Danica: Najlepši trenuci kojih se sećam u detinjstvu vezujem za Novu godinu i Božić, koji sam provodila s roditeljima, u lepoti slikarskih ateljea u Beogradu i u Parizu, gde sam odrasla, i koji su za mene bili riznica novih detalja.

Filip: Neke božićne i novogodišnje praznike bih obeležio s mojim roditeljima princom Aleksandrom i princezom Katarinom u okićenom Londonu. Druge bih provodio kod svoje majke princeze Marije Glorije u toploj Sevilji, gde bih uživao u beskonačnoj igri sa mojom braćom Petrom i Aleksandrom i sestrama Sol i Lunom. Sećam se takođe Božića u snežnom Beogradu, gde sam najviše voleo trenutak paljenja badnjaka.

foto: Ana Paunković

Da li planirate drugo dete u 2019. godini?

Danica: Trenutno uživamo sa Stefanom i pružamo mu ceo naš svet, ljubav i pažnju. Lepo bi bilo da dobije brata ili sestru, ali još uvek ne razmišljamo o tome.

Koje su vaše novogodišnje želje?

Filip: Dobro zdravlje na prvom mestu, ljubav i mir, kao i da budemo uvek okruženi ljudima koje volimo, i da provodimo što više vremena s našim prvencem. To je neprocenjivo. Želimo svu sreću, dobro zdravlje i mir Božji svim građanima naše prelepe Srbije.

Porodična okupljanja

USKORO IZLOŽBA POSVEĆENA STEFANU

Koliko često se viđate s porodicom, kako izgledaju vaši susreti?

Danica: Moji roditelji Cile i Beba obožavaju Stefana i kad god imaju priliku oni dolaze da nas posete. Ciletu je Stefan model za mnoštvo novih slika koje je napravio, tako da možemo da očekujemo izložbu posvećenu Stefanu veoma brzo. Provodimo praznike i bitne trenutke zajedno. Prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina povremeno dolaze u London, gde provodimo lepe trenutke. Filipovu majku, princezu Mariju Gloriju često viđamo kad odlazimo u andaluzijsku prestonicu Sevilju da je posetimo i uživamo u porodičnoj ljubavi.

Kurir / Mina Branković

Foto: Ana Paunković, Marina Lopičić, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track