DUŠICA OTIŠLA U DUBAI, ALI SVOJ RODNI KRAJ NE ZABORAVLJA! Prikupila paketiće za bolesnu dečicu u Vranju
Foto: ZC Vranje

DUŠICA OTIŠLA U DUBAI, ALI SVOJ RODNI KRAJ NE ZABORAVLJA! Prikupila paketiće za bolesnu dečicu u Vranju

Srbija -

Vranjanka Dušica Ristić živi i radi u Dubajiu od 2011. godine. Putem društvene mreže Fejsbuk pokrenula je humanitarnu akciju kako bi obradovala mališane koji se leče na Dečijem odeljenju u Zdravstvenom centru u Vranju. Nije zaboravila na rodni grad pokazavši humanost na delu.

Dušica Ristić je sa svojim suprugom i prijateljima pokrenula akciju putem Fejsbuka, da se obezbede sredstva za paketiće za svu bolesnu decu na Dečijem odeljenju Zdravstvenog centra u Vranju.

Pripremljeno je dvadeset paketića sa slatkišima, igračkama, novogodišnjim ukrasima i na veliku radost mališana koji se leče u vranjskoj Bolnici paketići su podeljeni. Dušica Ristić od 2011. godine živi i radi u Dubaiju i bavi se neurolingvističkim programiranjem. U Srbiji je studirala engleski i španski, radila kao stjuardesa u JAT-u a potom i u Emiratima. Završila je obuku za pilota u Americi na Floridi i poseduje sertifikat motivacionog govornika.

foto: ZC Vranje

Humanitarnim radom se bavila u Africi od 2013. do 2017. godine. Obišla je i organizovala pomoć za decu u Senegalu, Gani, Keniji ... O tome je napisala knjigu “Melody Nay Stories” koja se od pre nekoliko dana nalazi na policama Biblioteke "Bora Stanković".

Trenutno je u svom rodnom Vranju i darivanjem paketića bolesnim mališanima u vranjskoj Bolnici, htela je da sa svojim prijateljima pokaže da društvene mreže mogu da se iskoriste na najbolji mogući način kada demonstriraju humanost na delu.

Akcijama darivanja paketića najmlađim pacijentima u Zdravstvenom centru u Vranju obezbeđen je kontinuitet i sva deca koja su u vreme pre novogodišnjih praznika bila na Dečijem odeljenju dobila su paketiće.

Menadžment Zdravstvenog centra Vranje je obezbedio donacije kako bi mališani koji će se 31. januara zateći na Dečijem odeljenju dobiti čokoladice i sokiće, a svi ostali pacijenti, po prvi put će uz obrok, tog dana dobiti i bogat novogodišnji kolač.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track