UPOZORENJE! LEDENA KIŠA OKOVAĆE SRBIJU! Stiže noćas i evo u kojim delovima prvo počinje da pada! PUTEVI ĆE BITI KAO STAKLO, PAŽLJIVO VOZITE!
Foto: Profimedia

samo nam je još ona falila

UPOZORENJE! LEDENA KIŠA OKOVAĆE SRBIJU! Stiže noćas i evo u kojim delovima prvo počinje da pada! PUTEVI ĆE BITI KAO STAKLO, PAŽLJIVO VOZITE!

Društvo -

Nove snežne padavine koje su zahvatile severene krajeve naše zemlje području Subotice i Vrbasa donele su još jedan talas zimskih uslova vožnje, sa mestimičnim snegom na kolovozu zbog čega AMSS vozačima savetuje da na putevima u ovim područjima budu maksimalno oprezni zbog mraza i pojave poledice tokom noći.

Prema najavama RHMZ, tokom noći postoje uslovi za kišu koja se ponegde na području zapadne i severne Srbije može lediti pri tlu. Saobraćaj je večeras umerenog inteziteta i odvija se bez posebnih zastoja, ali zbog vremenskih prilika usporeno.

foto: EPA

Zbog očekivano niskih temperatura tokom noći potrebna je dodatna opreznost zbog izraženo jake poledice na svim mokrim ili vlažnim deonicama puteva.

Uveče i u toku noći, kao i sutra ujutro na severu i zapadu Srbije očekuje se lokalna pojava kiše koja će se lediti na tlu.

Sutra i u četvrtak na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije obilnije snežne padavine i značajno povećanje visine snežnog pokrivača.

I u Beogradu večeras i u toku noći, kao i sutra ujutro u pojedinim delovima očekuje se mestimično kiša koja će se zbog niske temperature lediti na tlu.

Prema informacijama Puteva Srbije na naplatnim stanicama nema zadržavanja, a tako je i na graničnim prelazima u zemlji.

foto: RHMZ

"UPOZORENjE ZA PODRUČJE SEVERNE I ZAPADNE SRBIJE NA KIŠU KOJA ĆE SE LEDITI NA TLU (za 08.i 09.01.2019.)

Uveče i u toku noći, kao i sutra ujutro (09.01.) na severu i zapadu Srbije očekuje se lokalna pojava kiše koja će se lediti na tlu.

UPOZORENjE ZA PODRUČJE JUGOZAPADNE I JUGOISTOČNE SRBIJE NA OBILNIJE SNEŽNE PADAVINE (za 09.i 10.01.2019.)

Sutra i u četvrtak (09. i 10.01.2019.) na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije obilnije snežne padavine i značajno povećanje visine snežnog pokrivača.

UPOZORENjE ZA PODRUČJE BEOGRADA NA KIŠU KOJA ĆE SE LEDITI NA TLU (za 08.i 09.01.2019.)

Uveče i u toku noći, kao i sutra ujutro (09.01.) u pojedinim delovima Beograda očekuje se mestimično kiša koja će se zbog niske temperature lediti na tlu", navodi se na sajtu RHMZ.

Vreme narednih dana

U Srbiji će u narednih sedam dana biti pretežno oblačno vreme, do kraja nedelje ponegde sa snegom. Obilnije padavine očekuju se u četvrtak na jugu i jugoistoku zemlje, uz znatno povećanje visine snežnog pokrivača.

Temperatura će biti u manjem porastu od ponedeljka, kada se očekuju mešane padavine - kiša i sneg, uz lokalnu pojavu poledice u krajevima nižim od 500 metara.

foto: Zoran Šaponjić

Biometeorološka prognoza za sredu, 9. januar: Meteorološke prilike biće relativno nepovoljne za većinu hroničnih bolesnika. Pojačane tegobe mogle bi da imaju osobe sa srčanim i oboljenjima respiratornog sistema, a poseban oprez savetuje se cerebrovaskularnim bolesnicima i reumatičarima. Moguće meteoropatske reakcije su pojačana nervoza, problemi sa snom i glavobolja.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track