OVAKO SE ČUVAJU NAŠA TRADICIJA I OBIČAJI: Deca pravoslavnog sportskog udruženja Sveti Srb i ja plivala za Časni krst (FOTO, VIDEO)
Foto: Sveta Srbija

Mališani dali doprinos u obeležavanju Кrstovdana i Bogojavljenja

OVAKO SE ČUVAJU NAŠA TRADICIJA I OBIČAJI: Deca pravoslavnog sportskog udruženja Sveti Srb i ja plivala za Časni krst (FOTO, VIDEO)

Društvo -

Pravoslavno sportsko udruženje ”Sveti Srb i ja” okupilo tridesetoro svoje dece sportista koji su plivali za Časni krst

Deca sportisti Pravoslavnog sportskog udruženja ”Sveti Srb i ja” dali su svoj veliki doprinos u obeležavanju praznika Кrstovdana i Bogojavljenja tako što su kao i prošle godine plivali za Časni krst.

foto: Sveta Srbija

Ova prelepa manifestacija koja na najlepši način kroz sinergiju duhovnosti i sporta oživljava našu tradiciju i običaje, a sve kroz učešće dece kao njenih glavnih aktera, započeta je 2018. godine sa blagoslovom Njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja, a u organizaciji Odbora za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke i uz podršku Gradskog sekretarijata za sport.

foto: Sveta Srbija

- Pravoslavno sportsko udruženje ”Sveti Srb i ja” želeći da ove godine uključi još više svoje dece sportista u ovoj viteškoj disciplini i da omasovi i podigne njegov sportsko-duhovni kapacitet na još viši nivo, na bazenu Gradskog centra za fizičku kulturu ”Stari DIF”, okupilo je tridesetoro svoje dece sportista koji su plivali za Časni krst - ističe za Portal Kurira Dimitrije Stikić, marketing i PR menadžer "Svete Srbije"

foto: Sveta Srbija

Događaj je kako i priliči, počeo sabornim molitvenim činom osvećenja vode kojom je načalstvovao sveštenik Dragan Radovanović, iz Vaznesenjske crkve.

Posle molitvenog dela, pristupilo se i sportskom.

foto: Sveta Srbija

Najpre su deca podeljena u tri grupe i organizovano je njihovo plivanje. Najbolji među decom su:

PRVA GRUPA 1. Sofija Savić 2. Dimitrije Savić 3. Blagoje Savić

DRUGA GRUPA 1. Nikola Кonjević 2. Tara Vesić 3. Uroš Milutinović

TREĆA GRUPA 1. Itan Šobota 2. Bogdan Savić 3. Mija Marinković

foto: Sveta Srbija

Najboljim plivačima su dodeljene medalje i pehari, a svi učesnici dobili su diplome o svome učešću i vredne darove koje je obezbedilo Svetosavsko zvonce.

foto: Sveta Srbija

Događaju su pored predstavnika PSUSS, prisustvovali i Vladimir Janković, direktor Gradskog centra za fizičku kulturu ”Stari DIF”, zatim Goran Nikolić, predsednik i Snežana Žugić. generalni sekretar Saveza za skokove u vodu Srbije, kao i Uroš Tripković, član opštinskog veća GO Savski Venac i Dejan Cvetković. član opštinskog veća GO Palilula koji su deci dodelili medalje, pehare, diplome i poklone.

Dimitrije Stikić sa decom
Dimitrije Stikić sa decomfoto: Sveta Srbija

Deca su na kraju jedni druge i sve prisutne pozdravili starim hrišćanskim pozdravom na ovaj dan: ”Hristos se Кrsti ! - Vaistinu se Кrsti!”

1 / 22 Foto: Sveta Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja