Najnovije vesti

SPC ODGOVARA HRVATIMA: Nek biskupi dokažu da nisu ustaše!
Foto: Zorana Jevtic

Optužbe

SPC ODGOVARA HRVATIMA: Nek biskupi dokažu da nisu ustaše!

Društvo

Nakon otvorenog napada hrvatskih biskupa na patrijarha Irineja tvrdnjama da srpska crkva raspiruje mržnju u Hrvatskoj, huška na rat i vređa žrtve, iz SPC poručuju da će se Sveti arhijerejski sinod oglasiti o ovom pitanju u dogledno vreme, ali ističu da bi ti isti biskupi trebalo da dokažu da nisu ustaški nastrojeni!

foto: Marina Lopičić

U saopštenju koje je potpisao vladika bački Irinej navodi se da je Sinod pomenuto pismo dobio od Hrvatske biskupske konferencije u formi službenog akta koji se ne može iznositi u javnost bez saglasnosti adresata. Stoga SPC ocenjuje da je neprihvatljivo što je ta prepiska izneta u javnost, pa će zbog toga i njihov odgovor biti javan.

- Episkop bački se nikada nije bavio hrvatskim biskupima, osim kada je bio primoran da u službi portparola SPC odgovara na napade nemalog broja biskupa iz Hrvatske. Uostalom, neka ista gospoda izvole dokazati i pokazati da nema ustaški, proustaški i ustašoidno nastrojenih biskupa! Sudeći prema njihovim izjavama, nameće se zaključak da oni nisu manjina u okviru svoje crkve u Hrvatskoj - ističe se u saopštenju SPC.

Kurir.rs/ M. B. Foto: Zorana Jevtic, Marina Lopičić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...