ZORANA ZABRANILA, A VOZOVI PROLAZE! Novi incident na opasnoj pruzi Zaječar-Niš, oglušili se o ministarkine oštre reči!
Foto: Čitalac Kurira

ko je odgovoran?!

ZORANA ZABRANILA, A VOZOVI PROLAZE! Novi incident na opasnoj pruzi Zaječar-Niš, oglušili se o ministarkine oštre reči!

Društvo -

Iako je ministarka saobraćaja, Zorana Mihajlović zabranila saobraćaj na pruzi Zaječar - Niš, vozovi i dalje saobraćaju tuda, a jedan vagon cisterna je iskliznuo sa šina sinoć. Srećom pa ovom prilikom niko nije povređen.

Ministarka je inače zapretila i smenama direktora u Železnici ukoliko se saobraćaj na ovoj pruzi nastavi pre rekonstrukcije, na šta su se oni očigledno oglušili. Ovo je četvrto iskliznuće kompozicija sa opasnim materijama na ovoj pruzi.

Naš čitalac nam je još 17. februara poslao sliku sa ove pruge i svedočio da je samo tog dana prošlo više od pet kompozicija.

foto: Čitalac Kurira

Kako prenose mediji reč je o vagonima-cisternama koje su bile deo kompozicije koja je iskliznula iz šina nedaleko od Zaječara, u mestu Jasenovik, posle čega je i proglašeno zatvaranje pruge i objavljen početak rekonstrukcije za kraj febuara.

- Prilikom raščišćavanja vanrednog događaja i povratka voznih sredstava prevoznika "NCL" u Niš, kod železničke stanice Matejevac, jedan od vagona je iskliznuo sa šina. Na lice mesta odmah su izašli Železnička komisija, kao i pomoćni voz. U toku večeri je iskliznuli vagon podignut", saopštili su iz Infrastruktura Železnica Srbije.

U ranijim svedočenjima meštana tokom evakuacijhe stanovništva iz Jasenovika zbog pretakanja amonijaka iz jedne od dve cisterne koje su iskliznule, rečeno nam je da je ova pruga građena 1962. godine i da do danas nije održavana na pravi način.

- Tu su od nalegnuća vozova poispadali šrafovi, neki pragovi su dotrajali, a negde ih i nema tako da ne znamo šta ovo rade kad je lepo zabranjeno da ovde saobraćaju vozovi – rekao nam je tada Goran Milošević jedan od meštana ovog sela.

M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track