UZNEMIRUJUĆI VIDEO IZ MLADENOVCA! VOZ U PUNOJ BRZINI UDARIO AUTOMOBIL: Vozač za dlaku izbegao smrt na pružnom prelazu
Foto: Printscreen Kurir TV

šokantno

UZNEMIRUJUĆI VIDEO IZ MLADENOVCA! VOZ U PUNOJ BRZINI UDARIO AUTOMOBIL: Vozač za dlaku izbegao smrt na pružnom prelazu

Društvo -

Društvenim mrežama kruži snimak sa pružnog prelaza u Mladenovcu na kome se vidi kako je vozač automobila, samo pukom srećom izbegao sigurnu smrt, pošto se sudario sa vozom koji u punoj brzini prošao prugom dok je rampa bila podignuta, a semafor prekriven crnom kesom.

Kako se može videti na snimku sve se odigralo 21. februara - rampa je bila podignuta, predpostavljamo, da je u kvaru a semafor koji signalizira da li je rampa podignuta prekriven je crnom kesom.

To bi trebalo da označi da rampa ne radi i da vozači moraju da stanu kako bi proverili da li ide voz.

Na snimku se vidi vozač kako prilazi pružnom prelazu neobraćajući pažnju na prekriven semafor, kao ni na znak stop.

Vozač kreće da prelazi prugu. U tom trenutku u punoj brzini nailazi voz i udara u automobil. Srećom voz je udario samo u prednji deo automobila pa je vozač ostao živ i nepovređen.

Na snimku se vidi i meštanka koja prolazi, gleda i sleže ramenima, dok se čovek krsti kako je uspeo da ostane živ.

"Infrastruktura železnica Srbije" je, povodom snimka gde je automobil udario u voz, danas saopštila da je do toga došlo zbog nepažnje vozača putničkog automobila.

"U četvrtak, 21. februara, u 7:25 sati, na putnom prelazu obezbeđenom drumskom signalizacijom u Mladenovcu, kod stočne pijace, na pruzi Beograd-Niš, velikom nepažnjom vozača putničkog automobila, putnički automobil udario je u putnički voz", navodi se u saopštenju.

"Infrastruktura železnica Srbije" navodi da su taj događaj, u kome srećom nije bilo povređenih, zabeležile i njene sigurnosne kamere na putnom prelazu 'Pijaca' u Mladenovcu, i da se na snimku može videti da se automobil nije zaustavio pre putnog prelaza, iako su ga na to obavezivali znaci vertikalne drumske signalizacije.

Kako se precizira, u trenutku naleta automobila na putnički voz, uređaj putnog prelaza još nije bio u funkciji, pošto su u toku bili završni radovi na njegovoj automatizaciji, tako da je putni prelaz bio obezbeđen znacima vertikalne drumske signalizacije.

"To znači da ni rampe, ni signalizacija još uvek nisu bili u funkciji, pa su zato rampe bile podignute, a signalizacija pokrivena. Tek 25. februara u 14:30 završen je tehnički prijem ovog putnog prelaza i on je pušten u rad", dodaju "Infrastrukture železnice Srbije".

"Infrastruktura železnica Srbije" je snimke sa sigurnosne kamere na ovom putnom prelazu dostavila je nadležnim državnim organima.

"I ovaj put apelujemo na učesnike u saobraćaju da poštuju signalizaciju i saobraćajne znake, jer je to jedini način da se izbegnu nesreće i sačuva bezbednost saobraćaja na putnim prelazima", dodaje se u saopštenju.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track