Najnovije vesti

SVE JUTKINE ŽRTVE: Sedam žena ga prijavilo, samo jedna optužnica podignuta
Foto: Youtube Printscreen

godinu dana borbe

SVE JUTKINE ŽRTVE: Sedam žena ga prijavilo, samo jedna optužnica podignuta

Politika

Skoro godinu dana je prošlo otkako je pokrenuta afera "Jutka". Za to vreme, nasilnika je prijavilo sedam žena, podignuta je optužnica samo u jednom slučaju, a u narednim mesecima očekuje se i presuda.

Jezive ispovesti, napor i velika hrabrost bili su potrebni žrtvama da istupe javno i prijave nasilnika. Priključili su se mediji, pa je borba protiv seksualnog predatora postala manje teška. Tek nedavno, u sve su se uključili i tviteraši, a pokrenut je haštag #PravdaZaMarijuLukic. Onda su na red došli i političari...

Marija Lukić možda će i dočekati pravdu, ali mnogo je više žena koje su tu šansu izgubile.

Snežana je ćerka Andreje Bojića, Jutkinog prijatelja iz detinjstva. Predsednik opštine Brus joj je pomogao da se zaposli u biblioteci, na mestu za koje se školovala, ali je onda pomislio i da to treba da naplati. Napao je kada su bili sami, ruku joj je gurnuo pod suknju. Jedva se izmigoljila, a Jeličić je govorio da treba sve da zaboravi, "da stavi pod kamen" i ne govori ocu.

"Navijam za Mariju"

Optužnica u Snežaninom slučaju nije podignuta iako je i ona, kao i Marija Lukić imala SMS-ove, ali manji broj. Za nešto više od mesec dana, tačnije 10. aprila sprema se da bude svedok u Marijinom slučaju.

- Prošlo je godinu dana. Sada se osećam dobro, pozitivna sam, uzimam minimalnu terapiju - kaže Snežana Bojić za Blic.

Sandra Milanović je treća žrtva koja se odvažila da kaže "dosta", ode u policiju i ispriča svoju strašnu priču. Kako su oboje članovi SNS, Sandra je dobila zadatak da Jutku obuči u radu na kompjuteru. Međutim, čim je ušla u kancelariju, počeo je da je napada, dodiruje. Govorio je da je "seks akontacija za zaposlenje". Jedva je pobegla, a kako više nije mogla da trpi pritiske, morala je da se iseli u Nemačku. Sandrin muž Slavoljub Milanović kaže da je od tog dana svaki sledeći bivao sve gori.

- Ostali smo bez prihoda, od posla nema ništa, pisali smo ministrima, premijerki. I dalje trpimo pretnje na Fejsbuku. Na jednom sastanku SNS-a Jeličić me je lično vređao, Sandru je nazivao kurvom, govorio kako je ona njega hvatala svuda - navodi Milanović.

Sandra u Nemačkoj radi pomoćne poslove, čisti, šta stigne. U međuvremenu, čeka nostrifikaciju diplome vaspitača da tamo počne da radi u vrtiću.

- Ne sviđa mi se što ovo sad svi hoće da politizuju. Nama samo treba pravda - zaključuje Milanović.

Marija Lukić koja je najpoznatija široj javnosti i koja će možda i dočekati pravdu kaže da s obzirom na to da trpi svakodnevne pretnje, ne može da kaže da je pesimista, ali da nije ni preterani optimista.

- Nadam se, ali nemam neka velika očekivanja. U svakom slučaju neću odustati. Ako treba, idem u Strazbur - navodi hrabra Marija.

Ona je tražila izuzeće suda u Brusu zbog prevelikog Jeličićevog uticaja na sve sudije i da se slučaj izmesti u Kruševac, ali je njen zahtev odbijen. Kako nezvanično saznajemo, sudija koji je zadužen za slučaj u rodbinskim je vezama sa Jeličevom suprugom.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...