SVE JUTKINE ŽRTVE: Sedam žena ga prijavilo, samo jedna optužnica podignuta
Foto: Youtube Printscreen

godinu dana borbe

SVE JUTKINE ŽRTVE: Sedam žena ga prijavilo, samo jedna optužnica podignuta

Politika -

Skoro godinu dana je prošlo otkako je pokrenuta afera "Jutka". Za to vreme, nasilnika je prijavilo sedam žena, podignuta je optužnica samo u jednom slučaju, a u narednim mesecima očekuje se i presuda.

Jezive ispovesti, napor i velika hrabrost bili su potrebni žrtvama da istupe javno i prijave nasilnika. Priključili su se mediji, pa je borba protiv seksualnog predatora postala manje teška. Tek nedavno, u sve su se uključili i tviteraši, a pokrenut je haštag #PravdaZaMarijuLukic. Onda su na red došli i političari...

Marija Lukić možda će i dočekati pravdu, ali mnogo je više žena koje su tu šansu izgubile.

Snežana je ćerka Andreje Bojića, Jutkinog prijatelja iz detinjstva. Predsednik opštine Brus joj je pomogao da se zaposli u biblioteci, na mestu za koje se školovala, ali je onda pomislio i da to treba da naplati. Napao je kada su bili sami, ruku joj je gurnuo pod suknju. Jedva se izmigoljila, a Jeličić je govorio da treba sve da zaboravi, "da stavi pod kamen" i ne govori ocu.

"Navijam za Mariju"

Optužnica u Snežaninom slučaju nije podignuta iako je i ona, kao i Marija Lukić imala SMS-ove, ali manji broj. Za nešto više od mesec dana, tačnije 10. aprila sprema se da bude svedok u Marijinom slučaju.

- Prošlo je godinu dana. Sada se osećam dobro, pozitivna sam, uzimam minimalnu terapiju - kaže Snežana Bojić za Blic.

Sandra Milanović je treća žrtva koja se odvažila da kaže "dosta", ode u policiju i ispriča svoju strašnu priču. Kako su oboje članovi SNS, Sandra je dobila zadatak da Jutku obuči u radu na kompjuteru. Međutim, čim je ušla u kancelariju, počeo je da je napada, dodiruje. Govorio je da je "seks akontacija za zaposlenje". Jedva je pobegla, a kako više nije mogla da trpi pritiske, morala je da se iseli u Nemačku. Sandrin muž Slavoljub Milanović kaže da je od tog dana svaki sledeći bivao sve gori.

- Ostali smo bez prihoda, od posla nema ništa, pisali smo ministrima, premijerki. I dalje trpimo pretnje na Fejsbuku. Na jednom sastanku SNS-a Jeličić me je lično vređao, Sandru je nazivao kurvom, govorio kako je ona njega hvatala svuda - navodi Milanović.

Sandra u Nemačkoj radi pomoćne poslove, čisti, šta stigne. U međuvremenu, čeka nostrifikaciju diplome vaspitača da tamo počne da radi u vrtiću.

- Ne sviđa mi se što ovo sad svi hoće da politizuju. Nama samo treba pravda - zaključuje Milanović.

Marija Lukić koja je najpoznatija široj javnosti i koja će možda i dočekati pravdu kaže da s obzirom na to da trpi svakodnevne pretnje, ne može da kaže da je pesimista, ali da nije ni preterani optimista.

- Nadam se, ali nemam neka velika očekivanja. U svakom slučaju neću odustati. Ako treba, idem u Strazbur - navodi hrabra Marija.

Ona je tražila izuzeće suda u Brusu zbog prevelikog Jeličićevog uticaja na sve sudije i da se slučaj izmesti u Kruševac, ali je njen zahtev odbijen. Kako nezvanično saznajemo, sudija koji je zadužen za slučaj u rodbinskim je vezama sa Jeličevom suprugom.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track