Najnovije vesti

PRIZNANJE ZA IZUZETNOST: Američka privredna komora dodelila nagradu genetičaru Miodragu Stojkoviću
Foto: Printscreen N1

NAGRADA HERO

PRIZNANJE ZA IZUZETNOST: Američka privredna komora dodelila nagradu genetičaru Miodragu Stojkoviću

Društvo

BEOGRAD - Američka privredna komora (AmCham) saopštila je danas da je svoju godišnju nagradu za izuzetnost - "Hero" dodelila genetičaru Miodragu Stojkoviću.

 

U saopštenju se ističe da je Stojković zaslužio priznanje, pored ostalog, i kao genetičar koji je u svetskim krugovima postao poznat kada je iz njegove laboratorije izašao prvi klonirani embrion u humane, medicinske svrhe.

 

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Podseća se da su predstavnici AmChama-a šestu godinu za redom imali zadatak da među izuzetnim pojedincima, ustanovama i neprofitnim organizacijama, izaberu samo jednog ko je svojim aktivnostima ostvario izuzetan uticaj na celokupno društvo.

 

"Ovom jednoglasnom odlukom AmCham prepoznaje i nagrađuje istaknutog pojedinca, ove godine u oblasti nauke, koji živi i radi medju nama, dok istovremeno postiže vrhunske medjunarodno priznate naučne rezultate. Dosta je u našoj istoriji bilo primera izuzetnih naučnika, poput Tesle ili Pupina, koje smo prepoznavali i slavili kasno. Nadamo se da će ovogodišnji laureat biti uzor i podstrek i drugim naučnicima, a posebno mladim ljudima, da tragaju i stvaraju izuzetnost u Srbiji", rekla je predsednica UO Američke privredne komore Jelena Pavlović.

 

(Kurir.rs/Beta)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...