Najnovije vesti

OGLASILA SE UČITELJICA IZ PAKLA! OBJAVILA NA FEJSBUKU NEK CRKNU MAMINE MAZE, A ONDA SVE OBRISALA: Priznajem, bahato sam se našalila, spremna sam da snosim odgovornost!
Foto: Printscreen

izazvala buru u javnosti

OGLASILA SE UČITELJICA IZ PAKLA! OBJAVILA NA FEJSBUKU NEK CRKNU MAMINE MAZE, A ONDA SVE OBRISALA: Priznajem, bahato sam se našalila, spremna sam da snosim odgovornost!

Društvo

Fejsbuk objava učiteljice Vesne Stevanović iz Osnovne škole "Karađorđe" iz Topole, u kojoj je đacima koji nisu na rekreativnoj nastavi napisala: "Nek' crknu mamine maze, koje bez razloga nisu sa nama", izaizvala je buru u javnosti. 

 

Stevanovićeva je oglasila nakon te objave rekavši da se nepromišljeno i neukusno našalila. 

 

"Kada sam shvatila šta sam uradila odmah sam obrisala objavu, ali to me ne amnestira. Neko ko ima lični sukob i ko je želeo da se razračuna sa mnom, napravio je ovaj skandal u medijima. Za 32 godine radnog staža uradila sam i nešto lepo za sve generacije koje sam izvela na put",rekla je za  Telegraf Vesna Stevanović.

 

Kako je dodala, tom spornom rečenicom, izrazila se kolokvijalno, jer "crći se može od muke, od zavisti ili umora".

 

"Nisam imala malicioznu konotaciju, ne bih bila ovo što jesam, da sam maliciozna. Volim svoje učenike i oni meni vraćaju tu ljubav. Tu rečenicu sam napisala na račun dece koja nam nedostaju na ovom putovanju, čak su i pre te objave đaci koji su doputovali, rekli putem telefona deci koja nisu sa nama, da nam fale. Priznajem, bahato sam se našalila, ali sam spremna da snosim odgovornost", kaže učiteljica.

 

Ona je dodala i da o nezlonamernosti njene objave govore roditelji koji su grupno otišli kod direktora škole, Ivice Milivojevića, kako bi izrazili podršku učiteljici. Prema njenim rečima, javljaju joj se i stariji đaci, generacije koje je izvela iz te škole i pružaju podršku.

foto: Printscreen Facebook

Direktor Osnovne škole"Karađorđe" Ivica Milivojević, rekao je da se čuo sa učiteljicom, kao i da će razgovarati o svemu detaljno nakon nedelje, kada se ona sa đacima vrati sa ekskurzije.

 

"Danas sam razgovarao sa pravnikom, kako bismo razmotrili koje su moguće mere i sankcije. Tu su otvorene opcije od novčane kazne, do suspenzije ili otkaza. Ništa ne opravdava njen potez i mora odgovarati za učinjeno i kako je meni rekla, svesna je činjenice da je pogrešila, nije tako mislila.Kada smo se čuli, rekla da je da je htela da se našali, da pokaže deci kako im je lepo i da treba da se socijalizuju te "mamine maze" i da se ne plaše odvajanja od roditelja", rekao je direktor škole Ivica Milivojević i dodao da je Vesna dobar pedagog, izuzetna učiteljica, ali da je reagovala nespretno.

 

(Kurir.rs/Telegraf, S.Čenad)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...