PREMIJERKA BRNABIĆ O SLUČAJU JUTKA: Reagovaću ako ne reaguju institucije
Foto: Beta/Milan Obradović

reagovanje posle tv ispovesti

PREMIJERKA BRNABIĆ O SLUČAJU JUTKA: Reagovaću ako ne reaguju institucije

Društvo -

BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić je izjavila danas, povodom informacija da je predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka građanima tog mesta isključio TV signal kako ne bi čuli ispovest o tvrdnjama o seksualnom uznemiravanju Marije Lukić, da će reagovati samo ako se dokaže da je to tačno i ako institucije na to ne budu reagovale.

"Reagovale su institucije, podignuta je optužnica protiv njega i taj predmet (seksualnog uznemiravanja) se procesuira", rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara da li će ona reagovati kao premijerka povodom toga što je Jeličić isključio građanima TV signal.

Istakla je da se svi borimo za vladavinu prava i da zato sve treba prepustiti institucijama. "Ako postoje dokazi da se to (sa isključivanjem tv signala) desilo i ako ne reaguju institucije reagovaću ja", poručila je premijerka dodajući da prvo treba videti da li za to postoje dokazi.

Premijerka je je rekla da se Jeličić sada procesuira za šta je optužen bez obzira što je predsednik opštine ili član neke stranke.

"Pre niste smeli da dirate članove (vladajuće) stranke. Zzrtva je dobila institucionalnu zaštitu i institucije rade svoj posao. Kakav će biti rezultat i da li će on i dalje biti predsednik opštine nije na meni da kažem, moramo sačekati da se predmet završi i da onda institucije postupaju - to je vladavina prava", zaključila je Brnabić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja