KONKURSI ZA UPIS U VOJNE ŠKOLE: Otvorena vrata svake subote za sve zainteresovane, školovanje besplatno
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

do 15. i 31. marta

KONKURSI ZA UPIS U VOJNE ŠKOLE: Otvorena vrata svake subote za sve zainteresovane, školovanje besplatno

Društvo -

BEOGRAD - Konkurs za prijem učenika u Vojnu gimnaziju otvoren je do 15. marta, a konkursi za Srednju stručnu vojnu školu, Vojnu akademiju i Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije do 31. marta, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Vrata vojnih škola otvorena su svake subote dok traju konkursi, za sve zainteresovane kandidate.

U Ministarstvu navode da je interesovanje za prijem u vojne škole veliko, i to pre svega zato što se stanje u Vojsci Srbije menja na bolje.

U budžetu su povećana sredstva za poboljšanje kvaliteta života i radnih uslova u Vojsci i takođe u vojnim školama. Povećana su novčana primanja kako zaposlenih tako i učenika i kadeta, a poseban izazov je ubrzano modernizovanje savremenim naoružanjem i vojnom opremom.

Školovanje je besplatno, uz mogućnost korišćenja odlično opremljenih kapaciteta za vannastavne aktivnosti, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Kadeti Vojne akademije i Medicinskog fakulteta, kao i učenici Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole primaju stipendiju, obezbeđen im je smeštaj i ishrana, a znatno su poboljšani i uslovi smeštaja.

Po završetku vojne škole, polaznicima je zagarantovan posao sa mogućnošću stalnog stručnog i karijernog usavršavanja, a oni koji to žele mogu učestvovovati i u mirovnim operacijama.

Zainteresovani kandidati mogu videti gde će se školovati i živeti ako subotom od 10.00 do 13.00 časova dođu u Vojnu akademiju, ulica Generala Pavla Jurišića Šturma broj 33.

Tada će imati priliku da upoznaju uslove života i rada na Vojnoj akademiji, posete internat kadeta, kabinete i sportske kapacitete.

I u Vojnoj gimnaziji, dok traje konkurs za upis, zainteresovani kandidati mogu svake subote od 10 do 13 časova, da dođu u internat Vojne gimnazije u Beogradu, ulica Humska 22, gde će biti upoznati sa uslovima konkursa, života i rada, internatom i ostalim kapacitetima ove škole.

Kandidati za upis imaće priliku da razgovaraju sa profesorima, starešinama, kadetima i učenicima o svemu što ih interesuje u vezi školovanja.

Vojna akademija ove godine upisaće 183 kadeta, a Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije 25. U Srednju stručnu vojnu školu biće upisano 65 dečaka i devojčica, a u Vojnu gimnaziju 90 učenika oba pola.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track