LONČAR: Ako Vučić ne reši pitanje KiM, perspektiva nije sjajna... Sa tim kamenom na leđima ne možemo napred
Foto: Zorana Jevtić

Ministar zdravlja o kosmetu

LONČAR: Ako Vučić ne reši pitanje KiM, perspektiva nije sjajna... Sa tim kamenom na leđima ne možemo napred

Politika -

BEOGRAD - Ukoliko predsednik Aleksandar Vučić ne reši pitanje Kosova i Metohije, ne znam kakva nam je perspektiva, jer sa tim kamenom na leđima ne možemo da idemo napred, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

"Nisam stručnjak za to, ali perspektiva nam nije sjajna. Sa tim kamenom na leđima, ne možemo da idemo napred, ne možemo da dovodimo investicije, podižemo plate, ne može da nam bude bolje stanje u ekonomiji. To je omča oko vrata koja steže", rekao je Lončar.

Zato to pitanje mora da se reši i da se stavi ad akta, dodao je on. Lončar je rekao da je najvažnije da se ulaže u mir, jer bez mira sve što se radi na poboljšanju ekonomije i standarda građana neće imati nikakvog efekta.

"Ulažemo sve napore da stvorimo uslove da stručnjaci ovde ostanu. Vučić se svaki dan bori za to, da se što više novca izdvaja za zdravstvo. Prioritet su nam medicinske sestre i lekari, kako bi imao ko da nas leči", rekao je Lončar.

Zdravstvo Srbije je na 18. mestu u Evropi prema rang-listi Evropskog zdravstvenog sistema za 2018. godinu, a Lončar kaže da se stvari kreću na bolje, ali da je želja nadležnih da bude još bolje.

Primera radi, napomenuo je da 40 godina niko "nije pipnuo" Klinički centar Srbije, gde se sada radi na obnovi i dogradnji. "Cela Srbija čeka da to bude gotovo. Trebalo je odavno da bude završeno, a samo su se slikali pred kampanje, dok se ništa ozbiljno nije radilo", rekao je Lončar. Najteže je, kaže, priznati da se neke stvari menjaju i da idu na bolje.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track