DIREKTOR RGZ BORKO DRAŠKOVIĆ: Кo dozvoljava bahato iživljavanje pojedinih činovnika katastra nad građanima i institucijom?
Foto: Zorana Jevtić

problemi zbog štrajka

DIREKTOR RGZ BORKO DRAŠKOVIĆ: Кo dozvoljava bahato iživljavanje pojedinih činovnika katastra nad građanima i institucijom?

Društvo -

Štrajk dva sindikata Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) izazvao je probleme u radu ove institucije, a rukovodstvo RGZ je obustavu rada okarakterisalo kao protivzakonitu i politički instruisanu, i naglasilo da štrajkače ne podržava većina zaposlenih.

foto: Google Instant street view

Povodom incidenata koji su se dogodili u nekim gradovima, direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković je saopštio da kao sledeći korak štrajka, sindikalni lideri planiraju da ispred sedišta RGZ-a naprave incident.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Sporazum o prekidu štrajka Vladi Srbije dostavio je Štrajkački odbor kao gotov dokument, bez mogućnosti za pregovaranje, po sistemu „ključ u ruke“. Vlada je takav dokument prihvatila i potpisala, kao i predstavnici Štrajkačkog odbora. Predstavnici Vlade i RGZ-a nisu uticali na tekst Sporazuma, niti su učestvovali u kreiranju istog. Ovaj Sporazum rukovodstvo RGZ-a je u potpunosti ispoštovalo. Predstavnici štrajkačkog odbora konstantno pozivaju zaposlene na kršenje sopstvenog Sporazuma, narodski rečeno sindikati „neće ni kako oni hoće“.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Marina Lopičić

Кao sledeći korak ovog protivzakonitog štrajka, sindikalni lideri planiraju da ispred sedišta RGZ-a naprave incident, o čemu smo informisani od strane pripadnika PU Savski venac. Prisustvo policije danas, ispred sedišta Zavoda, izazvalo je uznemirenost i nelagodu kod zaposlenih koji normalno rade. U sedištu RGZ-a nalazi se centar IT sistema i arhiv svih podataka. Štrajkači nemaju saglasnost da sutra uđu u ovaj objekat.

Sindikalni predstavnici narušavaju kompletan državni sistem oglušujući se i na nalog inspekcije rada. Bahato se blokira ulazak u službene prostorije katastra i tako vrši nasilje nad građanima u pojedinim opštinama Srbije, na slici u prilogu Predrag Miljković, član Štrajkačkog odbora.

Osim ovog bahatog ponašanja, rade sabotažu rada službi isključivanjem struje, kao u Novom Sadu, lažiraju incidente sa regularnim obezbeđnjem RGZ-a i kontinuirano plasiraju lažne informacije.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Marina Lopičić

Ovakvo bahato ponašanje, isplanirane gerilske akcije, sabotaža rada službi, a sve bez ikakve ideje i predloga konstruktivnog rešenja koje bi dovelo do okončanja štrajka, ukazuje na to da sindikalni lideri deluju, samo i jedino u interesu svojih mentora i sponzora, koji su naručili ovo nasilje nad institucijom kako bi pojedini političari i biznismeni nastavili svoj „lov u mutnom“. Očigledno je da pojedincima ne odgovara digitalizacija, uvođene reda u rad institucija i sistemskih antikoruptivnih mera, navodi se u saopštenju".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track