SRPSKA LISTA: Đilas u Leposavić nije došao ni da hrabri ni da bodri, već da podbunjuje i razjedinjuje
Foto: Dado Đilas

SRPSKA LISTA: Đilas u Leposavić nije došao ni da hrabri ni da bodri, već da podbunjuje i razjedinjuje

Politika -

"Jedan od lidera takozvanog Saveza za Srbiju Dragan Đilas posetio je danas Leposavić, gde se razmetljivo vozikao luksuznim BMW-om i u kom se skrivao od naroda koji ga je prigodno dočekao - zvižducima, kako i dolikuje jednom od najvećih političkih profitera u našoj nacionalnoj istoriji i predstavnika vlasti koja je dala potvrdu jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova", saopštila je Srpska lista.

"Razume se da Đilas nije došao na Kosovo i Metohiju da bi dao doprinos učvršćivanju nacionalnog jedinstva ili doprineo političkoj koheziji Srba, a time kapacitetu našeg naroda da se odbrani od sve ozbiljnijih pretnji i izazova. Đilas je na Kosovo i Metohiju došao da narod svađa i razjedinjuje upravo na dan kada Albanci na svakom koraku manifestuju nacionalno jedinstvo, poklanjajući se senima ljudi koji su za nas teroristi, a za njih nacionalni heroji", smatra Srpska lista.

foto: Printscreen

U saopštenju se "postavlja i pitanje zašto je Đilas odlučio da baš dođe baš u Leposavić, koji će se uskoro naći pod najžešćim pritiskom Prištine, budući da se na teritoriji te opštine nalaze najdragocenija rudna nalazišta i prerađivački kapaciteti Trepče na severu Kosova i Metohije".

"Đilas nijednog trenutka nije digao glas i stao u odbranu našeg kombinata od kojeg zavisi opstanak trećine Srba na severu KiM. Kao što ni četiri meseca od uvođenja anticivilizacijskih taksi nijednom nije ustao protiv te odluke svojih partnera iz Prištine, niti došao da nas podrži u tim protestima", navodi se u saopštenju Srpske liste.

"Uvereni smo da Đilas nije slučajno izabrao ni vreme ni mesto posete Kosovu i Metohiji, i da ovde nije došao ni da hrabri ni da bodri, već da podbunjuje i razjedinjuje, i da ovde organizuje proteste, ali ne protiv Prištine, već protiv Srbije.

I kada se već odlučio da prevali toliki put mogao je da produži do Prekaza i pokloni se senima Adema Jašarija, jer tamo su oni koji jednako kao on žele Srbe oslabljene i razjedinjene", zaključuje se na kraju saopštenja.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track