DVA MINISTARSTVA OBELEŽILA 8. MART: Više tekstova o ženama na internetu
Foto: SKIP centar

obeležen dan žena

DVA MINISTARSTVA OBELEŽILA 8. MART: Više tekstova o ženama na internetu

Društvo -

Povodom Međunarodnog dana žena u Srpsko-korejskom IT centru organizovan je veliki Vikimedijin uređivački maraton, koji je podrazumevao pisanje 35 članaka o znamenitim ženama iz Srbije koje su ostavile neizbrisiv trag u nauci, kulturi, umetnosti i informisanju, i postavljeni na najveću svetsku onlajn enciklopediju.

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević čestitao je praznik građankama Srbije i podsetio da u tom ministarstvu radi 125 dama, što je znatno iznad broja zaposlenih muškaraca.

"One svakodnevno učestvuju u kreiranju politike i doprinose razvoju društva i za svaki naš uspeh upravo su one najviše zaslužne", naglasio je Stević dodajući da je u kontekstu rodne ravnopravnosti vrlo važno da se podrži globalna inicijativa o povećanju vidljivosti sadržaja o ženama na internetu.

"Nadam se da će obogaćivanjem internet sadržaja biografijama žena iz Srbije, koje su u oblastima u kojima deluje Unesko postigle velike rezultate i ostavile neizbrisiv trag, samo dodatno ojačati njihovu ulogu i značaj, kao i da će doprineti unapređenju položaja svih žena", rekao je Stević.

Pomoćnica ministra iz Sektora za ljudska i manjinska prava MDULS-a Ivana Antić naglasila je da je Međunarodni dan žena prilika da se prisetimo svih onih hrabrih i istrajnih žena koje su izborile mnoga prava koja danas uživamo, dok je pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku iz Sektora za antidiskriminacionu politiku i unapređenje rodne ravnopravnosti Nina Mitić poželela svim građankama da svakodnevno uživaju ne samo rodnu ravnopravnost već i pažnju.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track