SVETOZAR RADIŠIĆ OTKRIVA ISTINU O NAPADU NA KULE BLIZNAKINJE: Toliko se manipuliše informacijama da ni predsedniku SAD nije jasno šta je istina
Foto: Printscreen Youtube

peihološki rat

SVETOZAR RADIŠIĆ OTKRIVA ISTINU O NAPADU NA KULE BLIZNAKINJE: Toliko se manipuliše informacijama da ni predsedniku SAD nije jasno šta je istina

Društvo -

Prof. dr Svetozar Radišić, pukovnik Vojske Srbije u penziji, ekspert za strategiju i vojnu doktrinu, borbenu gotovost, „svedimenzionalnu odbranu“, „psihološki rat“, „neoružane oblike agresije“ i „novi svetski poredak“ izneo je teške optužbe na račun SAD povodom događaja 11. septembra 2001. godine i kasnijim vojnim intervencijama koje su usledile.

Radišić je u emisiji Intervju Balkna info ispričao da je sa svojim kolegama iz Vojske Jugoslavije analizirao snimke napada na Svetski trgovinski centar u Njujorku i da je utvrđeno da su “kule bliznakinje” srušene eksplozivom a ne od avio udara kako glasi zvanična verzija događaja.

– Reč je o inžinjerskom rušenju – tvrdi Radišić.

On je analizirao i ponašanja tadašnjeg predsednika SAD Džordža Buša u trenutku kada je tokom posete osnovnoj školi dobio vest o napadu na Njujork. Radišić veruje da je Buš znao šta će se dogoditi i da se na snimcima vidi njegova nervoza dok isčekuje da ga obaveste o isplaniranom napadu.

Radišić objašnjava da američke službe toliku manipulišu informacijama da ni mnogima u Americi, pa čak i predsedniku SAD, često nije jasno šta je istina a šta manipulacija.

(Kurir.rs/Espreso.co.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track