NEMA VIŠE NASTAVE SUBOTOM? ŠARČEVIĆ PROMENIO ODLUKU: Evo kako će deca nadoknađivati časove zbog produženog zimskog raspusta
Foto: Beta/Milan Obradović

školstvo

NEMA VIŠE NASTAVE SUBOTOM? ŠARČEVIĆ PROMENIO ODLUKU: Evo kako će deca nadoknađivati časove zbog produženog zimskog raspusta

Društvo -

Ministar prosvete Mladen Šarčević poslao je svim direktorima osnovih i srednjih škola u Srbiji preporuku da nastavu izgubljenu zbog produženog zimskog raspusta ne nadoknađuju subotom, već tokom radne nedelje.

"Uz svo uvažavanje autonomije ustanova obrazovanja i vaspitanja, iako su škole napravile sopstvene planove nadoknade, obraćam vam se posle sumiranja izveštaja rukovodilaca Školskih uprava, iz kojih se vidi da se veliki broj roditelja obraća Minsitarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i školskim upravama, zahtevom da se nadoknada propuštenog rada, usled produžetka raspusta zbog epidemije gripa, ne organizuje subotom", navodi se u poslednjem dopisu ministra.

U dopisu se dodaje sledeće:"Kako se najveći broj ranije planiranih aktivnosti, kao što su takmičenja i smotre, ispiti, pripreme za završrni ispit za učenike osmog rarzeda osnovne škole, odnosno mature za učenike završnih razreda srednjih škola, kao i druge vannastavne aktivnosti, realizuju subotom, molim vas da nadoknadu propuštenog rada realizujete u toku radne nedelje, odnonsno od ponedeljka do petka".

Inače, ebruarski zimski raspust je trebalo da traje dve nedelje i da se završi 18. februara, ali je na predlog ministra zdravlja Zlatibora Lončara, produžen do 25, zbog zahuktale epidemije gripa u Srbiji.

(Kurir.rs/Blic/Jelena Sladojević/Foto: Beta/Milan Obradović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track