Najnovije vesti

DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA ZA USKRŠNJE PRAZNIKE: Na Veliki petak grmljavina, kiša i sneg?! Evo šta nas čeka na uranku
Foto: Filip Plavčić

Vremenska prognoza

DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA ZA USKRŠNJE PRAZNIKE: Na Veliki petak grmljavina, kiša i sneg?! Evo šta nas čeka na uranku

Društvo

BEOGRAD - Svi koji planiraju produženo praznovanje u prirodi tokom uskršnjih i prvomajskih neradnih dana, zasigurno se nadaju lepom vremenu, a kako se prema trenutnoj prognozi čini: očekuju nas topli dani, ali i red kiše, red sunca.

 

Neradni dani oko Uskrsa jesu 26, 27, 28. i 29. april (od petka do ponedeljka), a za Praznik rada, 1. i 2. maj (sreda i četvrtak). Mnogi će se potruditi da "premoste" i taj utorak, pa da mogu da povežu neradne dane i organizuju mini-odmor.

 

Vreme će biti toplo, ali biće i kiše, skoro svaki drugi dan.

 

foto: Filip Plavčić

Kako se može videti na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), odnosno prema grafikonu koji ilustruje mesečnu prognozu vremena, za Veliki petak (26. april) u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, očekuju se kiša i grmljavina, ali i toplo vreme: u Beogradu i Nišu do 22, Novom Sadu i Kragujevcu do 18 stepeni.

 

foto: RHMZ Printscreen

Vetar, kiša, pa čak i sneg, prognozirani su na Kopaoniku za Veliki petak, a temperature će se kretati od -3 do 10 stepeni tokom tog dana.

 

Međutim, već sutradan, na Veliku subotu, kao i za sam Uskrs, vreme će u svim navedenim gradovima, pa i na Zlatiboru i Kopaoniku, biti za koji stepen toplije i bez grmljavine i padavina, ukazuje grafikon RHMZ.

 

foto: Beoinfo

Dan nakon Uskrsa svuda će biti kišovit, očekuje se i grmljavina, a temperatura će biti u blagom opadanju u odnosu na prethodne dane, ali i dalje sasvim toplo. Utorak, 30. april, biće suv, a temperature će ponovo biti u porastu.

 

foto: RHMZ Printscreen

Iako naglašava da je za precizne prognoze još rano, Đorđe Đurić, meteorolog Weather2Umbrella, kaže za list da je za period oko 1. maja karakteristično prijatno toplo vreme od oko 20 do 25 stepeni, a ponekad čak i sparno. Mogući su uobičajeni prolećni kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, obično popodne i predveče.

 

(Kurir.rs/Blic)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...