URUČENA POMOĆ DECI SA KOSMETA: Akcija Centra za međunarodnu javnu politiku
Foto: Privatna arhiva

HUMANO

URUČENA POMOĆ DECI SA KOSMETA: Akcija Centra za međunarodnu javnu politiku

Društvo -

Članovi Centra za međunarodnu javnu politiku posetili su po drugi put Kosovo i Metohiju kako bi zaokružili humanitarnu akciju namenjenu deci, započetu u novembru 2018.

foto: Privatna arhiva

- Osmesi mališana i njihova sreća najveći su dobitak ove posete u koju je krenulo više od 30 studenata iz Beograda. Srbi žive u kleštima između onih koji im ne žele dobro. Zahvalio bih se ljudima u Velikoj Hoči i Orahovcu na tome što opstaju tamo gde je danas najteže biti Srbin - rekao je mr Radomir Jovanović, član UO Centra za međunarodnu javnu politiku. Predsednik Centra mr Aleksandar Klarić zahvalio je svima koji su se odazvali u prikupljanju pomoći.

foto: Privatna Arhiva

- Najveći deo pomoći bio je namenjen deci iz Orahovca. Delom sredstava opremljen je kabinet biologije za osnovnu i srednju školu, a svoj deci su uručeni paketići - kazao je on.

foto: Privatna arhiva

Direktorka gimnazije u Orahovcu Dobrila Vitošević im je uručila zahvalnicu, kaligrafski rad učenice Ljubice Mičić iz Velike Hoče. Drugi deo pomoći uručen je osnovnoj školi u Velikoj Hoči, kojoj je doniran laptop sa opremom i paketići za mališane. Pored Orahovca i Velike Hoče, studenti su posetili i Pećku patrijaršiju, Visoke Dečane, Zočište, Svete arhangele, Bogorodicu Ljevišku i Bogosloviju u Prizrenu, kao i Gračanicu i Gazimestan.

Kurir / E.K.

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track