DA SE ŽIVOT VRATI U SRPSKO SELO! Poljoprivrednicima iz zaječarske opštine Delta agrar pomaže da unaprede proizvodnju i obnove sela! (KURIR TV)

Društvo -

Više od 40 meštana sela Dubočane i Mala Jasikova, u zaječarskoj opštini, dobili su sertifikate o završenoj obuci koju je sprovela kompanija Delta holding sa partnerima u projektu "Naše selo". Time je okončana prva faza u kojoj su poljoprivrednici naučili kako da primene najmodernija znanja, ali i kako da finansiraju proizvodnju, udružuju se i konkurišu za podsticajna sredstva.

Sada će naučeno poljoprivrednici primeniti i uz pomoć kredita koje će obezbediti Erste banka moći će da zaštite voćnjake od štetočina i bolesti, uvedu sisteme za navodnjavanje ili promene smeštaj i ishranu stoke kako bi proizvodnja postala unosnija i profitabilnija. Troškove kamata ovih kredita pokriće Delta Agrar, koji garantuje i otkup svih proizvedenih poljoprivrednih proizvoda.

Plan je da u trećoj fazi projekta, koja će uslediti kasnije, Delta fondacija i partneri pomognu da se obnove škole i organizuju kulturni događaji. Očekuje se da će to zadržati mlade na selu, ali i podstaći neke da se vrate u njih i započnu da se bave poljoprivredom.

(Promo - tekst)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track