UČENICI IZ BEOGRADA I NIŠA ZASADILI SADNICE PRIJATELJSTVA: Na najlepši način obeležili Dan planete Zemlje!
Foto: Promo

svaka čast

UČENICI IZ BEOGRADA I NIŠA ZASADILI SADNICE PRIJATELJSTVA: Na najlepši način obeležili Dan planete Zemlje!

Društvo -

Sadnjom drveća prijateljstva Dan planete Zemlje obeležili su Vaspitno- obrazovni sistem "Kreativno pero" iz Beograda i Elektrotehničke škole "Mija Stanimirović" iz Niša.

Bila je to uzvratna poseta niških učenika i profesora, koji su prethodno 5. aprila na inicijativu Đorđa Ogrizovića, studenta inžinjerstva zaštite životne sredine na Tehnološko-metalurškom fakultetu, i osnivačica VOS "Kreativno pero" Gorice Nedeljković Bogdanović i Aleksandre Nedeljković, bili domaćini gostima iz Beograda.

foto: Promo

Sadnice prijateljstva su podsetnik na važnost očuvanja prirode i mogućnost da spasavanje planete postane deo svakodnevnog načina života.

- Potrebno je stvarati oaze onih koji misle na ekologiju, koji ne samo da imaju svest nego se i ponašaju u skladu sa ekologijom. Sađenje drveća prijateljstva simbolički predstavlja početak razvijanja prijateljstva između Elektrotehničke škole iz Niša i "Kreativnog pera" - naglasila je Gordana Kedžić, direktorka Vaspitno-obrazovnog sistema "Kreativno pero" i dodala:

- Razvijanje ekološke svesti je jedan dugoročan proces. Mi u "Kreativnom peru" to radimo sistemastki, jer imamo i vrtić, i osnovnu i srednju školu, i ekološku svest pretačemo u određeno ekološko ponašanje.

foto: Promo

Aleksandar Stevanović, direktor Elektrotehničke škole "Mija Stanimirović" veoma je zadovoljan posetom. Posebno je istakao da su domaćini, čiji su učenici sa profesorima osvajali brojne međunardne nagrade iz oblasti robotike, njegovoj školi darovali izuzetno vredan poklon.

- Siguran sam da na lepši način nismo mogli da obeležimo Dan planete Zemlje. Naših 12 učenika i tri nastavnika su u uzvratnoj poseti "Kreativnom peru" i ovo je zaista veliko iskustvo tim pre što su nam škole sličnog tima, pošto i mi negujemo robotiku. "Kreativno pero" je u tome imalo velike međunarodne uspehe. Mi smo danas dobili izuzetan poklon - robota koji je učestvovao na svetskom takmičenju 2017. godine. O tome nismo mogli ni da sanjamo! Još jedna lepa stvar je što će jedan naš učenik biti deo tima "Kreativnog pera" ove godine na takmičenju iz robotike u Dubaiju.

Kurir.rs/Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track