MARKO ĐURIĆ: Hitno omogućiti Spasojeviću i Rošiću da se brane sa slobode
Foto: Beta/Slobodan Miljevic

produžen pritvor

MARKO ĐURIĆ: Hitno omogućiti Spasojeviću i Rošiću da se brane sa slobode

Politika -

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić zatražio je danas da Nedeljko Spasojević i Marko Rošić, koje Priština sumnjiči za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, budu hitno pušteni da se brane sa slobode, i apelovao na pojedince na srpskoj političkoj sceni da ne odmažu Srbima na KiM tako što će pomagati našim neprijateljima.

Đurić je novinarima izjavio da se Spasojević i Rošić, kojima je pritvor danas u Prištini produžen za još dva meseca, u tamnici drže bez prava na fer suđenje i bez bilo kakvih dokaza, a na osnovu nekredibilnih izjava i svedočenja, poput onih koje je dala Rada Trajković.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Apelujem na to da dvojica Srba koji se u pritvoru nalaze od 23. novembra budu puštena da se brane sa slobode i apelujem na sve u Srbiji koji se bave politikom ili bilo kojom vrstom javne aktivnosti da svojim delovanjem i ponašanjem ne pogoršavaju položaj Srba na KiM na način na koji je to učininila Rada Trajković svojim izjavama i iskazima datim prištinskim organima", rekao je Đurić.

On je objasnio da je svako ko ima saznanja o nekom krivičnom delu dužan da ta saznanja podeli sa nadležnim organima Republike Srbije.

"Ako neko od naših građana ima bilo kakva saznanja o bilo čemu vezano za bilo koje krivično delo, posebno najteža na Kosovu i Metohiji, njihova dužnost, odgovornost i obaveza nije da na tome pokušaju da stiču prljave, odvratne, jeftine političke poene, već da to prijave najbližem predstavniku našeg MUP-a, tužilaštva ili drugog nadležnog državnog organa", kazao je Đurić.

To, kako je objasnio, nije tema na kojoj bilo ko treba da političkim egzibicionizmom privlači pažnju na sebe.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track