KURIR S KOMUNALCIMA U AKCIJI: Pljušte kazne za bahate vozače!
Foto: Sonja Spasić

Strogo

KURIR S KOMUNALCIMA U AKCIJI: Pljušte kazne za bahate vozače!

Društvo -

Boli po džepu Građani koji se parkiraju na tramvajskim šinama, biciklističkoj stazi ili pešačkom prelazu hvataju se za glavu kad čuju da je kazna 25.000 dinara

Vozači koji su se juče u prestonici bahato parkirali hvatali su se za glavu od muke! Kazne od 25.000 dinara su pljuštale, a prestupnici su se cenkali da im se umanji kazna kao da su na pijaci. U to se ekipa Kurira uverila dok je sa komunalnom policijom lovila bahate vozače.

foto: Sonja Spasić

U patroli su nas podsetili da se sada vozači koji se parkiraju na tramvajskim šinama, pešačkom prelazu, zelenim površinama, parkovima, biciklističkoj stazi, pešačkoj zoni, saobraćajnoj traci javnog prevoza, kažnjavaju sa 25.000 dinara umesto dosadašnjih pet. Za pravna lica kazna iznosi čak 50.000 dinara.

foto: Sonja Spasić

Uočavamo parkirano vozilo na biciklističkoj stazi u Ruzveltovoj ulici. Komunalni policajac prilazi i saopštava vozaču da je kazna za parkiranje na tom mestu sada 25.000. Dok je pisao prekršajni nalog, prišla je vozačeva supruga. - Bila sam u banci, muž mi reče da je kazna 25.000. Je l' može to nešto manje? - pita ona i hvata se za glavu, a komunalac joj odgovara da nisu na pijaci, kao i da je to propisana kazna. Podsetio ju je na to da se kazna duplo umanjuje ukoliko se plati u roku od osam dana.

foto: Sonja Spasić

Patrola s kojom smo bili na terenu nam kaže da se ljudi pravdaju na različite načine, a da se najčešće vade na zdravstvene probleme. Objasnili su nam da postoje dva načina kažnjavanja. - Ukoliko osobu zateknemo u vozilu ili u blizini, onda direktno pišemo prekršajni nalog. Ukoliko nema vozača, fotografišemo vozilo tabletom, ta slika odlazi u našu bazu, gde se nalazi kolega sa saobraćajnim policajcem koji mu obezbeđuje podatke o vlasniku vozila. Ostavimo na vozilu obaveštenje da je zatečen u prekršaju i da će mu na kućnu adresu stići prekršajni nalog - kaže on.

foto: Sonja Spasić

Njegov kolega naglašava da se pauk zove samo u slučaju kada vozilo remeti i ugrožava saobraćaj.

Brojka 15 kazni u proseku napiše jedna patrola

Činjenice Kažnjivo je parkiranje na - tramvajskim šinama - pešačkom prelazu - pešačkoj zoni - zelenim površinama - parkovima - biciklističkoj stazi - saobraćajnoj traci javnog prevoza

Kurir.rs/ Mina Branković Foto: Sonja Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track