Ist medija grup: Ispoštovali smo zakon u potpunosti
Foto: Politika

Saopštenje za javnost

Ist medija grup: Ispoštovali smo zakon u potpunosti

Društvo -
Svoju ulogu u Politici Ist medija grup prvenstveno vidi u stvaranju boljih uslova za rad svih zaposlenih, ne u uticaju na uređivačku politiku novina i magazina koje kompanija izdaje

BEOGRAD - Ist medija grup demantovala je danas da iza kupovine udela Politike stoji bilo ko od političara i političkih partija.Povodom brojnih spekulacija koje su se pojavile u medijima u vezi sa prodajom nemačke VAC medijske grupe u društvu za izdavanje novina i magazina "Politika novine i magazini", Ist medija grup navodi da je u ovu transakciju ušla sa namerom učvršćivanja i jačanje tržišne pozicije "Politika novine i magazini" i sa vizijom njenog razvoja i rast. Ist medija grup demantuje tvrdnje.

Naglašavamo da su prilikom sprovođenja transakcije, o kojoj su pregovori trajali više meseci, u potpunosti poštovanje sve zakonske procedure. "Vlasništvo Ist medija grup potpuno je transparentno, budući da ova kompanija nije registrovana ni na kakvim egzotičnim ostrvima ili drugim of-šor destinacijama, koje prikrivanju vlasništva omogućavaju. Medijski navodi da je ova transakcija iz bilo kog razloga pravno neperfektna ili da joj nedostaje transparentnost potpuno su neosnovani", navodi Ist medija grup. Ist medija grup ističe da je svesna značaja koji "Politika novine i magazini", a posebno dnevni list Politika, ima za srpsko novinarstvo.

"Zato ćemo učiniti sve da stabilizujemo i osnažimo položaj kompanije čiji smo suvlasnik postali, poboljšamo materijalne i tehničke uslove rada svih zaposlenih i povratimo prestiž za koji smo uvereni da Politika zaslužuje. Svoju ulogu u Politici Ist medija grup prvenstveno vidi u stvaranju boljih uslova za rad svih zaposlenih, ne u uticaju na uređivačku politiku novina i magazina koje kompanija izdaje. Uvereni smo da će naša podrška i entuzijazam u vrlo bliskoj budućnosti vratiti Politiku i njena izdanja na mesto koje zaslužuju", dodaje se u saopštenju dostavljenom portalu Kurira.Ist medija grup uverena je da medijska hajka, insinuacije i laži, čiji je cilj da se ova transakcija ospori i dodatno sroza ugled Politike i njenih izdanja, neće imati uspeha, a "za nas predstavljaju dodatni izazov i motivaciju da ostvarimo naše ciljeve".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track