ODBRANA SRPSKIH SVETINJA U CRNOJ GORI: Peticiju potpisalo više od 60.000 ljudi
Foto: Facebook / Manastir Ostrog

SLOŽNI

ODBRANA SRPSKIH SVETINJA U CRNOJ GORI: Peticiju potpisalo više od 60.000 ljudi

Društvo -

Podrška Mitropolija crnogorsko-primorska pozvala narod da potpiše peticiju kojom se od vlade zahteva da povuče sraman predlog zakona o slobodi veroispovesti

Više od 60.000 vernika dosad je svojim potpisima podržalo zahtev crkve da vlada Crne Gore povuče iz procedure sraman predlog zakona o slobodi veroispovesti, koji kao takav preti otimanjem hramova Srpske pravoslavne crkve.

- Do sada smo skupili 50.000 potpisa, 50.000 ljudi se imenom i prezimenom izjasnilo protiv ovog zla. Nismo mogli sve lepo prebrojati, a ova aktivnost za odbranu naših svetinja će da potraje još jedno određeno vreme - rekao je episkop budimljansko-nikšićki Joanikije na Vidovdanskom pesničkom bdeniju u manastiru Đurđevi stupovi u Beranama.

foto: Printscreen

Nešto kasnije Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da je skupljeno više od 60.000 potpisa, oni su pozivali narod da potpiše peticiju kojom se od vlade zahteva da povuče predlog zakona o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica i pripremi nov koji će biti u saglasnosti s dostojanstvom Crne Gore i međunarodnim standardima o slobodi veroispovesti.

Navodi se da će zbog velikog interesovanja potpisivanje peticije biti nastavljeno do Petrovdana, a svi koji to žele peticiju mogu potpisati u svojim parohijskim crkvama.

Kurir.rs/ M. B. Foto: Facebook / Manastir Ostrog, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track