OVA ČEHINJA NE ZNA NI REČ SRPSKOG, ALI KIDA KAKO PEVA SILVANINE HITOVE! Evo šta joj se najviše dopada u Srbiji (FOTO, VIDEO)
Foto: Rina

ostavlja bez daha

OVA ČEHINJA NE ZNA NI REČ SRPSKOG, ALI KIDA KAKO PEVA SILVANINE HITOVE! Evo šta joj se najviše dopada u Srbiji (FOTO, VIDEO)

Društvo -

Da muzika ne poznaje granice, odavno je poznato, ali nas uvek oduševi kada saznamo preko koje granice je naša muzika popularna.

Verovali ili ne, ali hitove Silvane Armenulić, Džeja, kao i Cecine najveće hitove Čehinja Silvija Etabrova(34) peva iz sveg srca, iako ne zna ni jednu jedinu reč srpskog.

foto: Rina

"Imala sam priliku da u rep pesmi “Mahir i Alma” čujem refren Silvane Armenulić i ne mogu da vam opišem osećaj koji je to izazvalo u meni. Suze su mi same krenule na oči. Nikad pre nisam ni slušala tu vrstu muzike, ali od toga dana sam se zainteresovala za narodne srpske pesme i oduševila se”, kaže Silvija.

Ova prelepa devojka pre osam godina odlučila je da zapeva iz hobija, ali to nije uradila na svom maternjem, već na našem jeziku.

“Pevanje na češkom ne može da donese tu emociju, ne može da dotakne u srce. Zato pevam samo srpske hitove. Volim da pevam stare narodne pesme, Džeja, Cecu, a skoro sam otkrila i Dženana Lončarevića, tako da njegove pesme sada uvežbavam”, priča Silvija.

Kad ona zapeva na čistoj ćirilici, publika ostaje bez teksta. Nakon osam godina Silvija je odlučila da poseti Srbiju, i da se upozna sa zemljom čiju muziku toliko voli. Stigla je u Užice i oduševila se gostoprimstvom Era.

“Ovde je prelepo, svi su me dočekali kao rod najrođeniji. Znala sam da je moja intuicija ispravna i da ljubav prema srpskoj muzici ima svoju poentu”, rekla je Silvija.

foto: Rina

Nije zaobišla da proba tradicionalne srpske specijalitete i obiđe naše prirodne lepote.

“Kajmak je fantastičan, ali i komplet lepinja. Tim su me odmah poslužili i rekli da moram probati. Nisam se pokajala, samo se nadam da se u Prag neću vratiti sa nekoliko kilograma viška”, kroz osmeh kaže Čehinja i dodaje da nije isključena mogućnost da postane srpska snajka.

Poslušajte kako peva devojka koja se zaljubila u srpsku muziku

(Kurir.rs/RINA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track