Najnovije vesti

VIŠE OD 9.000 SLOBODNIH MESTA U SREDNJIM ŠKOLAMA I GIMNAZIJAMA: Deca da ne brinu, svi imaju svoje mesto! Navala na ugostiteljsku, IT, školu   nege i lepote, ali i smer zlatara!
Foto: Dragana Udovičić

pomoćnik ministra za prosvetu za srednje obrazovanje

VIŠE OD 9.000 SLOBODNIH MESTA U SREDNJIM ŠKOLAMA I GIMNAZIJAMA: Deca da ne brinu, svi imaju svoje mesto! Navala na ugostiteljsku, IT, školu nege i lepote, ali i smer zlatara!

Društvo

BEOGRAD - Više od 9.000 slobodnih mesta ostalo je u srednjim školama i gimnazijama, izjavio je danas pomoćnik ministra za prosvetu za srednje obrazovanje Aleksandar Pajić.

On je za RTS rekao da je u prvom upisnom krugu ostao neupisan 1.471 učenik. "Učenici ne treba da brinu. Svi naši svršeni osnovci imaju svoje mesto  u srednjem obrazovanju", rekao je Pajić. On je kazao da su prve procene da će oko 65 odsto učenika upisati školu koju su kao prvu naveli na listi želja.

Prema njegovim rečima, najveće interesovanje učenika bilo je za medicinske škole, elektrotehničke škole, gimnazije, ugostiteljske škole, ali i za zanate.

"I ove godine za ugostiteljske škole vlada veliko interesovanje učenika, ali i za školu nege i lepote gde se za 30 mesta javilo 572 učenika. U politehničkoj školi za zlatara javilo se preko 450 učenika. Za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku u jednoj školi za 20 mesta javilo se preko 350 učenika. To govori o velikom interesovanju ne samo za one obrazovne profile koji omugućavaju nastavak školovanja nego i za zanate", rekao je Pajić.

Govoreći o IT odeljenjima on je naveo da i dalje vlada veliko interesovanje učenika. "IT odeljenja jesu zaista popularna, veliki broj učenika se prijavi za njih i pokažu veliko znanje. Ove godine ćemo imati 53 odeljenja sa preko 1.000 učenika. I ubuduće ćemo se truditi da pratimo potrebe tržišta", navodi Pajić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...