PROGRAMI MEHATRONIKE ZA PREKVALIFIKACIJU
Foto: Promo

PROGRAMI MEHATRONIKE ZA PREKVALIFIKACIJU

Društvo -

Svaka industrijska revolucija donosi novine, koje u svojoj suštini olakšavaju proizvodne procese ali sa druge strane zahtevaju drugačija znanja i specifične ekspertize. Naučena teorija dobija svoj pun potencijal tek kada se uklopi sa praksom. Ovaj koncept predstavlja suštinu dualnog modela obrazovanja i u Nemačkoj se uspešno primenjuje već 200 godina.

Mehatronika je multidisciplinarna grana koja objedinjuje mašinstvo, elektroniku i informacione tehnologije. Prisutna je u proizvodnim pogonima najrazličitijih industrija ali i u zanatstvu. Područje rada tehničara za mehatorniku pokriva široke mogućnosti zaposlenja u kompanijama koje već posluju u Srbiji i regionu. Proizvodni pogoni moraju imati adekvatno edukovane zaposlene, koji rade na kompleksnoj i specifičnoj opremi, mašinama i postrojenjima. U slučaju da kompanije već imaju zaposlene mehatroničare, onda ih nemaju u dovoljnom broju, bilo unutar svoje organizacije ili na tržištu rada. Sa druge strane, ako kompanije žele da obuče i prekvalifikuju postojeće zaposlene, onda nemaju dodatno vreme, specifične tehničke programe i didaktičku opremu za edukaciju.

foto: Promo

Klett DUAL škola obezbeđuje kvalitetno strukovno obrazovanje, praksu i prekvalifikaciju iz oblasti mehatronike. Programi su razvijeni sa nemačkim partnerima i zvanično priznati od strane Ministarstva za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj Srbije a diplome se izdaju na osnovu Zakona o obrazovanju odraslih.

Učenje kroz aktivnost je vodeći princip modela edukacije koji se uspešno primenjuje u nemačkim programima stručnog obrazovanja. Ovakav pristup polaznicima omogućava dugoročan rezultat za kraći vremenski period jer se problem rešavaju u hodu kroz projektni način razmišljanja.

Polaznici Klett DUAL škole mogu biti svi zainteresovani za prekvalifikaciju iz oblasti mehatronike, koja je na našem tržištu izuzetno tražena. Teorija se spaja sa praksom u najsavremenijim uslovima a stečeno znanje odmah primenjuje u realnim proizvodnim procesima, uz superviziju instruktora iz kompanije.

foto: Promo

Fokus Klett DUAL škole je usmeren na dva noseća programa - Održavanje mehatronskih sistema u trajanju od tri meseca i Viši tehničar mehatronike u trajanju od dve godine. Prijave za upis jesenje generacije svih programa su u toku a obezbeđeni su promotivni popusti i mesečno plaćanje za sve polaznike. Ne postoje ograničenja vezano za godine, pol i trenutni status zaposlenja. Razlog je činjenica da su potrebe i zahtevi kompanija više fokusirani na nivo i primenjivost znanja i ekspertize koji direktno utiču na brzinu ulaska u operativni posao.

(Promo - tekst / Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track