BAHATA SESTRA IZ ZVEČANSKE SAD IMA 8 DANA DA SE IZJASNI O SLUČAJU: Imala je i preporuke fakulteta sa kog je došla, izgledalo je da je posvećena poslu
Foto: Printscreen, Marina Lopičić

Komisija za sprovođenje disciplinskog postupka završila posao

BAHATA SESTRA IZ ZVEČANSKE SAD IMA 8 DANA DA SE IZJASNI O SLUČAJU: Imala je i preporuke fakulteta sa kog je došla, izgledalo je da je posvećena poslu

Društvo -

Medicinska sestra iz Centra za zaštitu dece i odojčadi u Zvečanskoj dobila je upozorenje pred otkaz, nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak u kome se ona bahato ophodi prema detetu, a ministar za rad Zoran Đorđević kaže da je Komisija za sprovođenje disciplinskog postupka završila posao i da medicinska sestra ima osam dana da se izjasni po tom pitanju.

- Posle toga će direktor doneti odluku i verujem da će ovakvo ponašanje biti sankcionisano na najprimereniji način, kako bi poslali jasnu poruku da se to ne sme da događa - rekao je Đorđević za TV Pink.

Dodaje da je podignuta prijava i protiv osobe koja je sve to snimala, jer je snimanje dece zabranjeno.

foto: Printscreen/Pokret Levijatan - STOP Animal ABUSE

Napominje da se na drugačiji način ceo slučaj mogao prijaviti nadležnim i da bi ta osoba na isti način bila sankcionisana.

Kaže da je medicinska sestra prethodno volontirala u Zvečanskoj, radila tri meseca na ugovor i da joj je on produžen na još tri meseca 5. jula.

- Sve je govorilo da je reč o osobi koja je posvećena svom poslu i konkurisala bi sigurno kada bi se otvorilo radno mesto. Nije bilo indicija da se tako nešto dešavalo. Čak je imala preporuke sa fakulteta sa kog je došla, a zaposlena je preko Nacionalne službe za zapošljavanje - rekao je ministar.

(Kurir.rs/TV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track