VOJNI SINDIKAT SRBIJE: Dobra odluka Ministarstva odbrane da se u VS poveća broj unapređenja podoficirskog kadra
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

reagovanje

VOJNI SINDIKAT SRBIJE: Dobra odluka Ministarstva odbrane da se u VS poveća broj unapređenja podoficirskog kadra

Društvo -

"Pozdravljamo prihvatanje inicijative Vojnog sindikata Srbije od strane Ministarstva odbrane da se u Vojsci Srbije značajno poveća broj unapređenja podoficirskog kadra", kaže se u saopštenju Vojnog sindikata i ističe se "da je Ministarstvo odbrane shvatilo značaj i ulogu koji podoficirski kadar ima u sistemu odbrane i vojnoj doktrini.

- Posebno ova činjenica dobija na svojoj važnosti ako se ima u vidu da se po sadašnjem modelu podoficirski kadar regrutuje iz redova profesionalnih vojnika - kaže se u saopštenju VSS i podseća "da je Vojni sindikat Srbije 2015. godine sprečio da se iz vojske otpusti 1 600 profesionalnih vojnika starijih od 40 godina" .

- U poslednjim izmenama Zakona i Vojsci Srbije usvojen je predlog VSS da se starosna granica za rad profesionalnih vojnika u VS podigne na 53 godine.

Poslednja vest, da će se povećati broj unapređenja podoficira, je primer razumevanja inicijativa i predloga VSS od strane Ministarstva odbrane i nadamo se da će se i u budućnosti saradnja na opštu dobrobit zaposlenih u Vojsci Srbije i MO zasnivati na racionalnim i rešenjima od opšteg interesa - kažu sindikalci.

(Kurir.rs/D. I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track