OSVEŠTANI TEMELJI ZA NOVI DOM: Kuća za 24 člana porodice Savić
Foto: Printscreen/srbizasrbe.org

Humano

OSVEŠTANI TEMELJI ZA NOVI DOM: Kuća za 24 člana porodice Savić

Društvo -

Najmnogoljudnija porodica Savić sa ukupno 24 člana iz sela Koretište, nadomak Gnjilana na Kosovu i Metohiji, uskoro će dobiti novu kuću, čije je temelje 16. avgusta osveštao episkop raško-prizrenski Teodosije sa proslavljenim košarkaškim reprezentativcem Markom Kešeljem i humanitarnom organizacijom Srbi za Srbe.

Kako se navodi na sajtu organizacije Srbi za Srbe, sredstva za izgradnju nove kuće obezbeđena su na donatorskoj večeri koja je održana 22. juna u Beogradu. Savići žive u zajedničkom domaćinstvu, sa najstarijim Predragom (52), a najmlađim Mladenom, koji ima samo godinu dana. Hranu dobijaju iz eparhijske narodne kuhinje, koju vodi organizacija Majka devet Jugovića iz Gračanice, dok se trude da poljoprivrednom proizvodnjom obezbede sebi druge osnovne potrebe i uslove za život.

- Od najveće je važnosti vaša odanost i rešenost da ostanete na ovim prostorima, ali i pružena ruka naših dobrotvora poput košarkaša Marka Kešelja i humanitarne organizacije Srbi za Srbe - rekao je vladika Teodosije.

Kurir.rs / Foto: Printscreen/srbizasrbe.org

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track