Najnovije vesti

MINISTAR POLICIJE SA OSNOVCIMA: Deca moraju biti sigurna u saobraćaju (FOTO)
Foto: MUP

bezbednost dece

MINISTAR POLICIJE SA OSNOVCIMA: Deca moraju biti sigurna u saobraćaju (FOTO)

Društvo

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da u prethodne tri godine u Srbiji nijedno dete nije stradalo u saobraćaju u zoni škola i apelovao na vozače da i dalje budu oprezni i pažljivi kako bi naša deca bila bezbedna.

ministar se družio sa učenicima
ministar se družio sa učenicimafoto: MUP

Ministar Stefanović, koji je obišao učenike Osnovne škole „Dušan Radović" u Nišu, istakao je da su sve aktivnosti policije, kroz rad školskih policajaca, video-nadzor i kroz druge mere, doprinele tome da naša deca budu maksimalno zaštićena.

mališani stekli nova znanja
mališani stekli nova znanjafoto: MUP

„Apelujem na sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni i pažljivi, posebno u ovom mesecu kada su prvaci krenuli u školu i kada se još uvek navikavaju na uslove u saobraćaju", rekao je Stefanović i dodao da je policija spremna na saradnju po pitanju preventivnih i edukativnih programa koji ce doprineti većoj bezbednosti dece.

Stefanović je podsetio da je na inicijativu Ministarstva unutrašnjih poslova pre dve godine, za učenike četvrtog i šestog razreda osnovnih škola, uveden predmet „Osnovi bezbednosti dece", a koji od prošle godine imaju i prvaci.

deca pokazala znanje
deca pokazala znanjefoto: MUP

„Tokom prethodne školske godine samo u Nišu je održano više od 2.000 predavanja i taj broj ćemo svake godine povećavati", rekao je Stefanović ukazavši da deci predavanja na više različitih tema iz oblasti bezbednosti drže policajci i vatrogasci, ali i penzionisani policijski službenici.

među najmlađima
među najmlađimafoto: MUP

On je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je predmet naišao na pozitivne reakcije dece i roditelja i istakao da danas, zahvaljujući toj edukaciji, deca znaju šta je uloga policije, kako da se bezbedno ponašaju u saobraćaju, u vanrednim situacijama, šta su opasnosti i rizici koji ih vrebaju na internetu, ali i kakva je štetnost upotrebe narkotika i alkohola.

Stefanović, koji je prisustvovao i predstavi „Pažljivko", koju tradicionalno za prvake organizuje Agencija za bezbednost saobraćaja, istakao je da je za bezbednost dece izuzetno značajna saradnja svih činilaca u društvu, škole, policije, roditelja i lokalne samouprave.

Agencija za bezbednost saobraćaja donirala je Osnovnoj školi „Dušan Radović" poligon na kome će, kako je rekao Stefanović, deca kroz igru i učenje moći da usvoje znanja i veštine za pravilno ponašanje u saobraćaju.

(Kurir.rs/ Foto: MUP)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...